Dagen

Ännu ett försök. Tänkte göra yttligare ett försök med att komma igång med min blogg, mest för min egen del, skriva hur emira träning går och hur vi båda utvecklas=) Bra titta tillbaka och se hur det gått under vägens gång.

Har stött på mycket problem med emira under hennes tid, idag är hon 3½år och jag känner att hon börjar bli lugnare men inte riktigt på rätt sätt. Det här med andra hundar och utfall, tror att detta är ett relativt vanligt problem för många hundägare.
Jag gör allt för att jobba bort detta just nu, vi går på hundkurs, passivitetsträning och kontaktövningar, en gång i veckan. Jag och Emira står mest i hörnet och arbetar eftersom hon inte klarar av att koncentrera sig under lektionen med sååå många hundar. Framsteg från första gången då jag knappt kunde få kontakt med damen, idag kan vi arbeta och göra moment men visst har hon full koll på alla andra runt omkring och minsta stora rörselse i närheten reagerar hon snabbt och ska höras och gärna skutta framåt och se.
En timme räcker gott och väl för mig, efter ett pass där er jag helt slut i kropp och huvud, tror det tar mer på mig en på Emira.

Om ca 3 veckor börjar lydnadskursen och då hoppas jag att vi har ett bättre samspel jag och Emira och att hennes uppförande på kurs är bättre.

IDAG, en dag att minnas, Mira har gjort enorma framsteg och jag är rätt chockad, var på en tur, gick precis vid min sida, höll koll på mig under hela turen, vi mötte en hund, hon tittade men gjorde absolut inget utfall utan följde snällt med mig vidare. Hund nr 2, lite mer intresserad, men inget utfall, hunden tom skällde och morrade.
BRA=)
Strandpromenad, lyssnade på alla mina hit, höll full koll på vart hon hade mig, höll sig dock på för långt avstånd från mig, men kom när jag ropade, inget bråk eller trotsande utan det var en helt underbar tur.

Nu er vi hemma och slut i kropp och själ och ska bara mysa resten av kvällen.
Ett bad ska jag unna mig.

RSS 2.0