Onsdagen har snart passerat

Gud vilken vecka, alla redan mitt i den, längtar som bara den efter Fredagens eftermiddag då man sitter på bussen på väg hem och vet att man ahr två hela dagar fri=)Ahhh! Pust!

Vilket skitjobb jag har=( Buttert men man måste dessverre jobba! Skulle hellre vara på ica just nu!

Annars var det en hektisk dag igår tirsdag, direkt efter jobb var det shopping som gällde, jag var trött, ilsken , stressad och omotiverad för allt men vi gick igenom några affärer, hittade dock ingen jacka till mig=( men Mira fick med sig två presenter hem=)
En regnjacka och fiskben, imed att vi bytat foder till fisk måste vi gör detsamma med benen=) usch! torkade halvor av fiskar, Igår fick hon stjärten=( gud va det stinker kan jag lova!

Regn jackan var tyvär för liten när vi kom hem så vi gick till lagunen där på kvällen för att byta, vad tror ni då, jo det kostar en 100 lapp mer för en större storlek=(gud! gade jag pengar med mig? NEJ! Blir massa kaos och det slutar med att EMil kommer ut med nya västen och får åka in och betala en 100 lapp idag=) Schysst!
 
Testat den ahr vi gjort, Mira fick ha den på sig hela vägen hem igår, trots att det itne regnade.

Idag har vi med varit ute på tur, blev regnjacka på,  regnade som bara den=( Så nu är vi trötta!

Jag är helt slut efter detta jobb asså... Kroppen orkar inte, sånt jäkla projekt att ta sig från jobbet=( bussar och köer och sen måste emil hämta eller så måste jag gå 40 min hem i regn trött och hungrig! USCH!

Nästa vecka har jag fri ons och torsdag då jag ska på kurs=)WOHOOO! Nytt jobb kanske=)YEAH! Hemst vad man bytar jobb, nytt varje vecka=)
Sedan väntar jag på svar från ett konditorijobb, hoppas på det, ligger bara 10 min fra oss. Perfekt!



Fråga till Monica och Mikael=)

Om ni har tid, skulle ni vilja skriva en lite berättelse om Miras födsel och den tiden ni haft henne?
Gärna namnen på hennes syskon med bild så jag se vem som är vem=)Gärna lite om mamma och pappa med.
Håller på med ett stort projekt om Emira=) Får se om det kan bli något bra.

Bara om det finns tid till det.



Kortfattat om vår dag!

Vaknade typ 20 ggr mellan 05.30 till 06.00 då en hund skulle hålla på för fullt=(Gahh! EMil gick upp halv så hon fick mat och blev allmänt störande med sitt tvättande och gluffsande. Fem i sex orkade jag itne ligga kvar och lyssna så jag gick upp!
Blev promenad med damen, fruksot och titta lite tv, cyklade hemifrån vid sju, halva vägen var det fint väder sen började det bara SPÖ regna, Jippi! Jag som har abretakläderna på, kul komma dygnsur första dagen=) BRA START EMMA!
Vid lagunen tog jag bussen in. Usch! hatar Buss! massa människor och bara massa köra stoppa köra stoppa!

Kom fram tidigt men vad gör det, jag var lika välkommen ändå!

Så nu går jag på upplärning iaf, lätt arbete men de verkar vara väldigt nogranna med att man gör rätt och att man kommer in i arbetet! BRa! på ica gick man med dem en gång sen sa de: jaha.. det här klarar du ju själv! jag kommer sen! och sen såg man itne röken av den typen nått mer.

Kom hemtill fyra tiden idag, De hade då varit och hämtat upp soffan så nu äger vi mindre grejor och är lite rikare=) Wohooo! Skönt att bli av med den fast den var fin=) men svårt att hålla på och transportera den överallt!

Målat förådet har jag gjort, lite. Emil och hyresvärden har lagt taket.

Sprungit har jag och Emira haft tid till med, kort runda i skogen med högt tempo! Härligt!

Blev långt inlägg ändå=(

Ett jobb har jag blivit erbjuden somjag verkligen itne vill säga nej till=( Varför tackade jag ja till to ukers vikariat=(VARFÖR?
Gud straffar mig!


Vilken middag!



Mums! Vi gjorde en otroligt god men väldigt enkel middag idag.
Emil satt i soffan och gav instruktioner och jag gjorde allt det prakiskai köket=)

Blomkål med sås och pasta, låter trist men var hur gott som helst.
Kokade upp blomkålen lite, tillberedde en egen sås i en annan kastrull, sedan tog jag en form, la blomkålen där i och hällde såsen över och sedan in i ugnen en 10-15 min. Kokade pasta och wola!
Mmmm..säger jag!
Det var supergott!





Dagens jogginrunda




Blev en joggingtur ut i det REGNINGA vädret, va faktiskt skönt förutom att en hund drog hela tiden, förstår itne varför hon itne kan hålla jämt tempo med mig, ena sekunden springer hon iväg i full fart och det blir ett jävla ryck i kopplet, andra sekunden tvärnitar hon och ska helt plötsligt göra sina behov elelr tvunget lukta på något, USCH!  Jag vill att hon springer fot jämte mig! Lyssnar och har kontakt med mig under hela turen, inte lukta eller avbryta utan det får vi göra på andra turer.

ÖVNING kallas det! Bara öva öva öva!  Går tyvär inte att ha henne lös då jag pringer längs en väg, när vi är i skogen och springer går det super, då kan hon göra vad hon vill!

Nu är vi fräscha och fina och kommer njta av resten av dagen, ska snart köra Anna till jobb, sen ser vi inte henne förens nästa helg något. Semester i Sverige blir det för henens del!Gott!

LÄNGTAR så till JUL! Snart är det typ bara 2 månader kvar till 1 December, är inte det för underbart.
Julpyssel, julsånger, julkalendern på tv(datorn) och en egen kalender man får öppna varje dag! Jippi!





Nybakat till frukost!

Jag kännermig som en hemmafru, bakar och bakar....
Idag bjöd jag på scones tillfrukost=)Mmmm....Gott gott! Man får unna sig detta om helgerna, så det så! Det uppskattas iaf!
Nu står brödet och gäser förfullt och ska snart in i ugnen, blir att vi bakar brödet istället för att köpa det, så mycket godare och det finns bara hårt och torrt brööd i butiken. Finns liksom inte som hemma, påsar från olika bagerier med mjukt bröd i alla möjliga former och sorter. Här finns limpor, exakt samma storlek och form i öppna påsar. TRIST!
Allt kommer typ från samma bageri med.
Norge har dåligt utbud på mat kan jag lova!

Iaf så bakas det för fullt i detta hus!

Emira springer runt och är rastlös,ska bli en promenad snart i regnet, sedan har Emil lovat att vi ska fiska trots att det regnar som det gör=)JIPPI!

Vad händer i erat hus denna Söndag?


Emiras vikt


mir

Var ett tag sen jag la upp EMiras vikt så här kommer ett schema, samma finns längre bak i bloggen men nu har jag fyllt i lite nya vikter:

Februari
23/2  =  9,2 kg

Mars
6/3    =  10,3 kg

10/3  =  10, 2kg( Nergång med 1 kg, men vi vägde henne tätt här så)

15/3  =  11,3kg

19/3  =  11,5kg

29/3  =  11,9kg

April
5/4    =  13,4kg

26/4  =  16,4kg

Maj
14/5 = 17,7 Kg

Juni
1/6 = 17,9 Kg

Juli
2/7 = 20,5 Kg

28/7 = 22 kg

Augusti
26/8  =21,3 Kg ( Vetrinären)

Kilona ökar sakt men säkert. Tycker det ser bra ut.
Det som vi jobbar med nu är att få bort miras häng pattar=) Haha.. hon har lite häng där under efter första löptiden men det börjar försvinna så det är bra, vi bantar henne inte utan hon följer alltid med mig ut på löprundor eller promenader.





Dagens Lördag

Idag är det Lördagen den 26/9 och snart att det attsiken Oktober, spännande! Tiden flyger fort fram och snart står vi där med varsin rullator och försöker le medans rynkorna vill nått annat;) Charmigt det här med livet.

Iaf. Dagen har sett ut såhär:
Vaknade sent, tro det elelr ej men jag var verkligen trött, Emil och Emira med, kom väl upp vid en tio tiden, lagom tänkte jag, bara en halvtimme tills Bonanza.

Tar mig en kopp kaffe och pysslar med frukosten sen slår jag mig ner och kollar tv.

Senare under dagen blir det promenad i regnet, jag stör mig inte på regnet när jg väl är ute men när jag står i huset och tittar ut och vet att jag MÅSTE gå ut då blir jag helt galen, fattar int evad vi gör i den här byn, hur dum får man egentligen vara som flyttar till etts tälle där det bara regbar? Nått fel i hjärnan! jag säger det att skulle jag varit född här hade jag flytt för länge sedan så vad jag gör här nu?? Det är ett mysterium som jag aldrig komemr att lösa=) SMILE!

Iaf var det en mysig promenad med massa bus, Emira var även olydig som vanligt, sker alltid något när man går ut, drar i kopplet, lyssnar inte, är för tankspridd eller så har hon bara inte lust att bry sig liksom, typiskt en tonåring! Vadå ska du bestämma över mig liksom, jag är stor nog att ta hand om mig själv!
 Sådanna problem har vi i detta hus nu! De kommer och går och man både blir frustrerad över dem och njuter av dem. Haha...
Tänk vad en hund ställer till det med!

Just nu ligger den sköna damen vid mina fötter, söker närhet vart hon än går, lutar sitt huvud på mitt ben och typ försöker sova? haha.. bekvämt eller? NEJ! Hon måste alltså ligga så nära som möjligt, gärna lite upp på fötterna för att försäkra sig om att vi inte går iväg utan att hon inte märker det. SÖTT!

Som sagt var promenaden trevlig, lekte hit övningar och tränade gå fot och sådant både i koppel och lös, hon är en duktig vovve men träning behövs dagligen. Man gör det utan att tänka på det ju!
Jag har inte direkt tränat något speciellt med henne utan vi leker lite varje dag och alltid när vi går ut blir det öva öva öva.....

Emil har hjälp hyresvärden med att bygga förådet, blir bra bra.... har en del kvar att göra.

Jag och EMira sprang ut på en löprunda i efermiddags för att friska upp huvvet lite, helt underbart att springa nu när jag väl kommit igång med det=) Ett tönthuvvud till Norsk körde dock förbi i en vit mercedes och tutade precis bakom occ och skrämde skiten ur occ och förstörde min tur, Mira blev helt till sig och jag blev skitsur på dem, så gör man inte, tänk om Mira hoppat ut i vägen liksom=(GRRRR....


 Sedan till kvällen har vi gjort tacos, Anna blev bjuden på mat när hon kom hem och till detta såg vi Beck.

Resten av kvällen blir det lugna gatan, ska ta och fortsätta med mitt stickande så min halsduk blir klar snart,var och köpte garn innan idag så jag har till hela, försvinner ju fort!

Ha en fin fortsatt kväll för det ska vi ha!

Rastlöshet!!!!!!

Gud! Jag tror jag sprängs snart av rastlöshet, varit hemma en helv vecka typ och inte gjort något, bara väntat väntat och väntat på svar, helt sjukt va en kropp mår dåligt av att vara hemma helt tom!

Jag får panik snart helt enkelt, ser verkligen inte fram emot en helg just nu, vill göra nått, inte bara sitta ich vänta på att livet passerar!
Jag måste ta tag i kragen och rycka upp! Hitta en lösning!
Någon som har ngot förslag på nått kul att hitta på? Jag får nog snart investera ett Wii=( är det så kul att ha som jag tror? Eller som jag fått höra iaf.




Jag har iaf fått tag på ett busskort och mina kläder till jobbet är fixat så det är bara att åka dit och ÄNtligen få jobba ordentligt! Finns det chans att jobba mer kommer jag säga JA! Ja! JA!


Tidig morgon

Det blev då upp tidigare än vanligt idag, vad gör jag uppe egentligen? Jag jobbar inte men går ändå upp vid sju för att inte förstöra dagen, jag vill också vara trött tidigt på kvällen och sova.
Iaf satt Mira och tittade på mig i morse, bara stirrade.... Jaha tänkte ja, klockan är tjugo i sju och du ska stirra på mig?
Jajja... upp upp... Nu ligger hon och sover här ute i storarummet, Schysst!

Blir ingen morgonpromenad, har bara ingen lust när det regnar så, vi kan ta den senare.

Idag har jag lite planer som jag ska hinna med delvis åka in till byn och fixa ett busskort och sedan måste jag förbi Orcus kontoret och hämta upp massakläder som jag ska ha med mig till jobbet på måndag.
Phuu! bara att komma in till stan är ett heldagsprojekt så vi får väl se hur lång tid detta ska behöva ta, åker jag tidigt kommer jag slippa trafik och köer så det låter supert!

Sedan är det hem till helgen=) Blir en ensam helg för mig och EMil tror jag, Pem åker iväg idag och är borta tills åtminstone tirsdag och Anna jobbar dag/kväll och sen försvinner hon på Söndag, hem och hämta bilen.Skoj!

Bara jag, Emil och lilla Mira kvar=)

Fiska ha jag sagt vi ska göra...

Nu ska jag ät min goa grötfrukost och kolla Svensson, svensson avsnitt, smått aggresiv, sista filmen e borta???Vem har stulit?

Dagens lunch!

Hemmafrun Emma lagar idag soppa med nybakat bröd till lunch. Mumma!
Soppan innehåller allt från: bönor, tomat, morot, chilli, linser och massa vatten såklart och kryddor som örtsalt och peppar.

Kan bli gott! Puttrar gott på spisen just nu.

Till tänker jag bjuda på grova bullar, en mix jag köpte i affären, värsta klippet, köp 3 betala för 2, så det vara bara att passa på och det såg jättegott ut på framsidan. Vi får väl se resultatet sen.

Nu till höst är det soppa som gäller eller vad säger ni?

Kanske skulle bjuda på lite recept här med, kul att dela och prova.

soppa
Bilden kanske inte blev super men man ser att det är en soppa iaf.
Gott luktar det...Mmm...

Min deg
Degen som ska bli grova bullar, låter hur gott gott som helst.
Dags att  baka ut nu, jäst klart.


k
Såhär blev resultatet.

Lagom tills allt detta var klart kom Emil hem och det vara bara att duka upp ute på terassen och nuta av min underbara mat och det härliga vädret.



JOBB!

På Måndag börjar jag med jobb, nu är det full fart i huset.
Kommer bli jobba jobba jobba så mycket jag kan, hoppas på massa övertid eller helger.
Blir dock samma jobb som innan fast ett annat företag. Kanske får ta med sig mat hem där med, blir lite billigare i längden.







Dagens träningspass

Tänkte jag ska börja skriva DAGENS TRÄNINGSPASS, berätta vad jag och Emira hittar på för skoj för att hålla oss friska och glada, för vad annat än träning gör en glad och Uppåt=)haha... Man får så mycket energi att jag bara itne kan fatta det. Samma sak gäller Emira, varje gång vi varit ute och sprungit får hon värsta Engerigkicken,blir hyper springer runt och är galen emd alla sina leksaker och sedan en halvtimme senare ligger hon helt slut i sin korg och snarkar. 
Det är så det ska vara!

Dagens pass var lite längre, sprang längs vägen, bilarna kör som idioter och tar verkligen itne hänsyn, sen är våran väg här ute så smal så de komemr så nära=( Läskigt. Skulle Mira bara komma ut en meter skulle de typ köra på henne, jag menar man saktar ju ner när man kör förbi djur, tycker jag iaf, de kan ju bli rädda och hoppa till och vips så kommer de för långt ut i vägen. Kan ske så mycket olyckor.
Men allt har gått fint, mira håller sig iaf lagom nära och jag har alltid godkoll varje gång det kommer en bil/buss.

Regna skulle det emd göra, kom en skur när vi var på väg hem, en regnbåge dök också upp, Ooo... så fin. Roliga var att jag itne tänkte mig för utan sa högt : Kolla Regnbågen, gud va fin! Värsta stora.
upptäcker eller kommer på att det bara är jag och Emira ute på turen=)hehe... jajja.. Mira tyckte säkert den var jättefin.

Nu ligger iaf damen trött och belåten i sin korg och snarkar=)MYYS!

Själv gör jag itne mycket, fixar lite på bloggen com ni nog märkt, ska försöka få den mer personlig, just nu ligger det en bubbla på sidan. Provade och det blev bra. Ska få in lite bilder på oss här kanske=)

Vi får se vad det blir, allt tar sin tid!




Morgonens joggingrunda

Mira och jag har nyss kommit hemfrån morgonens joggingrunda, två gånger i veckan minst ska vi ut har vi sagt annars får Emil sparka ut oss, haha... Hittills går det bra, tror jag är ute mer än vad jag borde, springer ut en liten runda ibland bara för att komma ut. Dags att öka rundan iaf, får se om jag kan finna en bra plats att springa på, blir lite långtråkigt med samma runda om och om igen tyvär.

Mira är så rolig asså, vi springer en runda och sedan springer vi förbi vårat hu och då tror liksom hon att jaa... nu är vi klara: JIPPI! istället springer jag vidare, då tvärnitar hon, typ: JAG TÄNKER DÅ FAAN INTE SPRINGA MER! PUNKT SLUT! Hahaha... står där med tassarna frammåt och försöker hålla emot=)
Tror hon ja, blir och dra henne en bit tills hon ger sig och sakta följer med lite efter.
Vi har en backe precis innan huset som jag brukar springa nerför och sedan avsluta med att springa i full fart uppför=) GOTT!

Jajja.. nu har vi duschat och är rena och fina och klara för en underbar dag med massa jobbsnack förmodar jag=(USCH! För mycket på samma gång!

Lång dag med massa regn

Undra hur det kan regna så mycket som det gör?  Jobbig fråga....

Dagen/Morgonen fick trevlig start med en morgonpuss och massa gnäll av damen Emira, hon sa nått som: JAG VILL GÅ UPP, ÖPPNA DÖRREN MATTE, JAG E HUNGRIG. pip pip pip....
Bara att stiga upp och emira flyger snabbt på sin mat och börja äta, var väl visst hungrig, klockan var liksom bara sju.
Jag fixade kaffe och goa scones till frukost, Mmm... vi är så bortskämda här.

Sedan hann vi med en liten promenad i regnet, var blöta och goa när vi kom hem=)
Mira damen somnade och snarkade.

Annars har jag varit ute, cyklade och tog bussen på några utflykter, var även inom Hege på Orcus och lämnade skattekort, Oooo.. hon hade en liten vovve där, en golden retriver/labrador blandning=)Så otroligt söt! Hur gullig som helst! Oooo... vacker.
Vi snackade massa och hade det trevligt=)

Sedan cyklade jag hem, fixade en god sallad med fetaost och kyckling, snackade massa god mat så jag bara blev så sugen på kycklingsallad=)
Annars har det inte hänt så mycket, kollat jobb fått lite bra besked och jaaa.. jag hoppas!
Pem har fått goa nyheter så hon har kommit i jobb nu med=)Woho! snart kommer vi alla vara glada.

Nu njuter vi av lite kvällsmat och kollar film, ska ha harry Potter tema nu några dagar, pem hade ikke sett dem=(Hmm....
Mira nöffar runt och försöker få uppmärksamhet=)hehe....


Hej igen!

Jag sitter på bloggen som bara den nu, ska inte iväg och jobba förens vid 17.00 till ca 22.15. Jag ska provjobba på SATS. Woho! Får väl se hur detta går, känns som om jag hoppar från jobb till jobb. Blää!

Iaf. Tänkte svara lite på frågor och ting!

Mira har varit hos vetrinären och tagit skrapprover, vet inte om det kommit något svar? Vi ska snart in till vetrinären igen då hennes tre veckor med antibiotika är slut.  Allt har blivit bättre och vi ser framgång förutom att fläckarna inte försvinner, visst bölderna är borta men fortfarande så finns det svarta fläckar där hon tappat hår.
Som Anna säger så ser det ut som celuliter typ=)Haha...

Hon kliar sig inte längre vilket är bra! innan var det fruktansvärt.

Vi har som sagt köpt nytt foder, se om det har något med för mycket protein att göra så nu äter hon fisk mat. Allergimat är det så.

Annars mår hon fint.

Hon har dock kommit in i en period med mycket pipande och sen bäddar hon massor?? Hennes korg passar inte längre, hon gräver under sängar och håller på. Vi har tagit ner hennes sån röda korg, typ transportkorg/bur i tyg som hon enbart vill ligga i nu, gräver och bäddar ner sig. Haha.. konstig tjej!
Sen piper hon massa, uppmärksamhet kanske?  Piper man kommer de och gör som jag säger.

I morse la jag upp mat till henne, sa till henne att det är mat, hon bryr sig inte utan sover vidare. En timme senare kommer hon upp sitter i hallen och börjar pipa som bara den? Jag tänker jaha.. va e det? ska du gå ut? piper igen och då kommer jag på att maten står där. Jag säger varsegod och hon springer fram i full fart och börjar äta. Haha... Hon vet allt hur man säger till den damen.
Pipis!

Svar till Monica:

Fanny är ju lite äldre än vad Emira är, äldre vovvar behöver kanske inte komma ut så mycket. Sen är vi ju fyra i huset som älskar lilla damen så det är alltid någon hemma om dagarna som behöver komma ut och röra på sig=) Helt perfekt!
Annars finnse det inte så mycket att göra här ute så det blir ut och springa eller gå sen är allt mycket roligare när Mira är med=) Tror int ejag gått ut och gått utan Mira någon gång=) Blir så trist och tråkigt, ingen som peppar en, att ha Emira gör att man bara vill ut ut ut och gå med henne för att hon är så otroligt gullig och charmig. Trotts att det regnar så går man ut. Vi var ute innan idag=(puhuu... jävla va blöta vi blev men det var kul.


Ullriken upp förra veckan i bilder

Nu har jag kollat igenom våra bilder från förra veckan när vi gick ullriken upp igen fast denna gången hängde Pem med.
Jag, Emil, pem och Emira på tur.

Mira
Mira är glad över att få sitta i bilen på väg till platsen. En hund som älskar att åka bil asså, räcker att nämna att vi ska åka bil och hon blir hyper!
Schysst bild föresten. Biggface;)
Emma
Jag och Emira, Emil försöker få en fin bild.
 
porträtt
Mira sitter fint.

Kaffe
När vi nästan var uppe pausade vi med gott gott kaffe och frukt, skönt att bara sitta och njuta av utsikten samt tystnaden.

Pem
Cool bild! Pem fick en ide eller vad?

Banan
Mira passade på att gluffsa i sig våra bananskal, haha.. Vilken gris, nöffade som en samtidigt som hon åt.
Vår lilla grisekno!

utsikt
Underbar utsikt, vackert vackert.

emir
Mira försöker posera.

oo
Här har vi vår by bergen,
Litet och kompakt.

glidare
Några glidare var ute och hade det skoj.
Gud va mysigt det såg ut att vara, eller vad säger ni?
Bara glida runt och njuta av utsikten flygande, Woho...
Ville verkligen bara kasta sig utför och njuta av fallet men sedan kommer tyvär landnignen som inte lär bli så bra utan fallskärm=(hehe...
Farligt!

ooo
Gud va härligt det ser ut, avis avis är jag.


Dagens Joggingrunda

Emira och jag har varit ute på en joggingtur, duktiga damen som hänger med nu, innan var det att man fick släpa henne med sig men nu går det bättre, tror hon gillar det.

Sprang först genom skogen och idag dök det iaf inte upp någon skum dam/tant från skogen. Kanske itne berättat men igår när vi var ute på promenad i skogen så kom Mira en bit framför oss och helt plötsligt står hon still, tittar in bland träden och sen bara försöker hon sticka in, Emil ryter till och hon stannar, vi kommer fram och så visar det sig vara en gammal tant som bara står där och ser allmänt tjurig ut. Emira morrar och skäller,Mira blir väl rädd elller nått,vi vet itne riktigt om vi ska ta väck Emira? Emil säger till henne hon lyssnar inte, damen bara står där precis som att hon vill att Emira ska få komma fram och lukta för att visa att hon itne är farlig men så var då itne fallet, damen ville att vi skulle ta väck hunden för hon lyfte upp händerna och så skitarg ur, sen sparkade hon efter Emira=( Konstig dam, kunde hon inte tala eller? hur ska vi veta? Visst Mira har ingen rätt att hoppa fram så och ska verkligen lyssna på oss. Jajja! det var faktiskt lite pinsamt=)
Sedan mötte vi damen igen och då hade hon en pinne med sig=) hehe.. tror itne den damen gillar hundar, tycker hon borde tänka lite då imed att det är en skog där schäferhundklubben håller till i med spårning och sådant.

Nu är det dags att titta på BONANZA, länge sedan sist.

Nytt foder

Nu har vi inskaffat oss nytt foder till damen vår, GLAD verkligen GLAD blev hon. Matskålen var full med mat från i morse som hon inte rört, jag slängde det och hällde i det nya fodret=)WOHO! Full fart i tassarna kan jag lova.

Vräkte i ig allt och var hur nöjd som helst, det gäller att byta lite som han sa i affären, samma foder dag ut och dag in år efter år, VEM VILL HA DET SÅ?  Tänk själv att äta makaroner med fiskpinnar varje dag?? Någon gång tröttnar man faktiskt. En hund ska också ha det bra.

En positiv grej med, hehe.. fick halva priset på hela säcken=) Gött!

Annars har vi varit inne i byn, traskade runt i butiker, jag och Pem köpte oss en lär dig spela gitarrbok tillsammans så nu har vi full fart med att lära oss spela.
Sedan blev det god fika på cafet VÅGEN, en milkshake till mig, smootie till de två andra...Mmm...

Sedan blev det handla mat till helgen. Kvällen ska bjuda på god soppa med nybakade grötbullar tänkte jag.Mumma! Till detta ska vi se Big Fisch tror jag den hette. Nått i den stilen iaf.

Låter som en perfekt kväll! Ska se till att hänga upp lappen med fodret borta på hundklubben med=)JEPP!

Sen ska jag skriva ut lite lappar om min soffa, se om jag får den såld!

Hej hopp!


Godmorgon

En fin lördag trodde jag det skulle bli, vi har precis varit ute på en tur uppe i skogen och solen sken och det var vackert ute, tittar jag ut nu 15 min senare har regnet börjat ösa ner och det är fullt av svarta moln på himlen=( VA? Jaa.. bara att le, såhär är det i Bergen=)haha..

Mira har haft det hur gött som helst, sprungit fritt och hoppat överallt, galen är hon när hon kommer ut så i skogen, springer upp och ner, ner och upp och håller på för fullt, hämta pinnen där, slänger den där och hämta den andra pinnen där=) Konstigt att beskriva men hon är allmänt knasig!
 Slog sig gjorde hon dock, jag gömde mig uppe på en kulle och så hoppade jag ner och då skulle hon efter i full fart, landade på benen men de vek sig så hon skrapade sig på bröstet och fick ett litet skrapsår vid hakan nått. Stackaren! haha...

Träffade på två joggare som hon fick busa lite med, försökte springa efter dem sen den lilla damen.

Nu är vi hemma och fixar oss i ordning för att åka in till (byn) tror väl vi ska in där, vi ska iaf inhandla nytt foder till Emira så någon butik ska vi in i.
Handla lite mat behövs nog med, maten går åt som bara den nu=( Konstigt! Ifs äter man mycket när man itne har något försig=( Att vara arbetslös är farligt!

Jag ska lägga ut lite bilderfrån Ullriken som vi gick uppför ikväll kanske, har inte änns kollat igenom dem=( Usch! Blir lite att göra.

Ha en fin lördag och skriv gärna vad ni ska hitta på=) 

Helgen har nu börjat

Då är det helg!
Dagen har varit underbar men jag har faktiskt bara längtat att få komma hem, varför vet jag inte, jobbet är ju rätt kul=)
Har bytat massor med mattor idag, alltså mitt nya extrajobb är att köra bil och byta mattor hos olika kunder i hela Bergen. SKOJ! Man träffar massa folk och jaa.. håller ansvar för sitt.  Har ju jobbat för berendsen förr fast i produksjonen=(BLÄÄ!
Så nästa gång du går på en matta LOVAR jag dig att det står berendsen i ett av hörnen=) LOVAR! Iaf för mig gör det det.

Jajja... Handlade hem äpplen och vaniljsås idag så bakat en otroligt god och knaprig paj har jag gjort.Mums! Vi alla älskade den förutom Anna som valde att överge oss denna helg för en pojk=( Ack! Mmm.. så god pajen var Anna! Synd för dig=)Mohahaha...

Emil fixade en god pastagratäng med massa goa grönsaker i=)Mmm...

Nu däreomt sitter jag och kollar jobb, jobbigt! massa hit och dit=( På måndag ska jag provjobba en dag på Sats träningssenter här runt. Ska se hur det är att stå i reception=) Sen behöver de personliga tränare och jag vill ju gå en sådan i början av nästa år, vilken tajming, kanske får börja jobba med det där om jag börjar som receptionist=)hehe...

Annars mår Emira fint, det hände inte så mycket här, men vi håller på och försöker boka en tid till mellandagarna i jul, Emira ska ha: Ettårssprutan, Rabiesspruta och eupass. Massa ting. Sedan ska vi iväg och köpa nytt foder till damen då hon verkar vara allergisk ellelr nått, ska kolla läget iaf, köra med nytt foder en månad. Så nu får vi försöka sälja de säckarna vi har här stående=) Jajja.. ska säkert gå fint!

Vad ska ni nu hitta på i helgen?

Idag är idag

En dag närmare helgen, inte för att jag så mycket längtar utan jag trivs med att jobba på Berendsen, tycker det är hur underbart som helst, kan vara för att vi är två och man pratar och hjälper varann men men....

Sedan om jag kör ensam kommer det bli mycket ansvar, kommer körefel hur mycket som helst och vara allmänt förvirrad, jag menar hur ska jag komma ihåg vart alla de 122 mattor vi bytat idag ligger om några veckor???HAHAHA....
 Jajja.. det problemet tar jag väl då.

Idag efter jobbet blev det äta snabbt och sen på med goa kläder och ut och traska, vi hade planerat att traska en runda här ute som tog oss 2 timmar nått. GOTT! HÄRLIGT!
Dock för mycket bilar och ingen gångbana=( Typiskt Norge;)

Nu lagas det mat, snart ska vi starta filmen: män som hatar kvinnor
Får väl se om det är en film att se.

Annars blir väl kvällen som alla andra, lugn och skön.

En härlig grej med jobbet jag har denna vecka är att jag går upp kl: 06.00 om morgonen, tar mig en lugn promenad med Emira, kommer hem och fixar frukost, sen kan jag sitta och njuta av tidningen och barnprogrammet en timme typ innan jag måstegå bort där jag möter upp bilen. Det är hur härligt som helst att inte behöva stressa om morgonen=)=)=) Gud vilken lyx att få njuta av den härliga morgonstunden=) Älskar morgonen=)AHHHHH!

Redo för jobb!

Dags för jobb igen, har fått ett jobb på mitt gamla ställe Berendsen=) Wohoo... Fast denna gången som chaufför eller bud. Gött!
Får väl se hur det blir, ska ut på upplärning dessa sista dagar denna vecka.

Annars har Emira och jag alla redan tagit oss en morgonpromenad, blir så när man har sen arbetstid, jobb mellan 8-16 tror jag. USCH!

Annars ska jag tjata på honom på manpower idag om ett jobb jag verkligen vill ha=)Åååå...

Emira är allmänt jobbiga varje morgon, håller på och bökar i sin säng, slaffsar och slickar, måste hon tvätta sig sådär tidigt om morgonen och sen somna när hon väkt alla?hahaha... vilken knasboll hon är.
Men söt iaf!

I förrgår eller jaa Måndags hade vi en aktiv dag, jag, Emil, Pem och Emira åkte in till Ullriken och tog oss upp för den åter en gång=) Härligt, vädret var helt otroligt så det skulle bara vara så.

Annars har jag kommit igång med min träning eller löpande nu, har legat på hyllan en stund men nu så, det blir så när man itne har jobb, allt blir negativt, man hatar allt och alla och blir tjurig på allt som hörs och sägs=(konstigt men sant!
Iaf så kom jag och emira ut på två turer igår, damen var helt slut! kvällen blev tidig för henne, snarkande lilla grejen!
Vi håller på och planerar för fullt här med, massa äventyr kommer ske till nästa år. Häftigt! LÄNGTAR! Fast just nu känns det rörigt och väldigt mycket på en gång!
Men träna måste vi! hehe...

Nej! Jag ska pyssla i ord ing mig nu, sen blir det och ta cyklen och sticka iväg, uppehållsväder än så länge men vi får väl se, blir säkert en skur just när jag ska cykla ut som vanligt.

Ha en fin dag!


Fri vecka

Har en hel fri vecka, inte jippi!
Jajja.. upp tidigt, det var en dam som inte ville sova utan skulle ligga där i sin korg och nöffa runt=(Blää... bara att stiga upp!
Fixade och donade lite och sedan blev det våran udnerbara morgonpromenad... Ahh... kan lova jag njuter, solen skiner, inte ett moln på himlen och det kom rökmoln när jag andades. Vintern är på väg.

Hemma blev det kaffe och frukost för oss båda två eller jaa mira fick sin frukost.

Nu söks det jobb, jobb, jobb......

Har en intervju nu kl:12.00
imorgon har jag en : 08.00 och en kl: 12.00
Sedan ska det fasiken vara fullbokat hela veckan och nästa vecka ska jobba har jag bestämt.

Jag och Emil tänker likadant, vi borde nog flytta från varann en stund.
Imorse när jag satt på altanen och beundrade vårat underbara väder tänkte jag: Gud va skönt det skulle vara att traska upp för Ullriken idag, passa på när detta väder är här=)

En timme senare får jag ett mess från Emil:
Kan vi inte gå upp för Ullriken idag? fråga Pem om hon är på=)

Hahaha... Perfekt!
Det blri ULLRIKEN IDAG! Bilder får vi hoppas på........


En rolig liten stund bjuder jag på....

Söt

Fann denna söta lilla text! Passar bra nu när vintern börjar närma sig.
Jag ska iaf inskaffa mig en bra mössa, helt undebart att springa runt i mössa.
LÄNGTAR tills första snön faller och till 1 december, underbar månad.


En bra start på denna Söndag

Idag är det Söndag och upp kom vi tidigt, blir så nu när man sover i en liten säng tror jag, nu är vi tre vuxna människor och en hund som sover i samma rum. Pem har flyttat in där en sväng=)haha... får väl se hur detta går.

Iaf. Jag har sovit gott och känner att denna dag är underbarm, delvis för att det ska vara 0 millimeters regn=)ohoo! Ska vara så några dagar. COOLT! Det ska inte regna i Bergen!

Dagen började med en go frukost, löprunda för mig och Emira och sedan har husse varit med ute på promenad så jaaa.. UNDERBART!

Grilla funderar vi på att göra idag=) Vackert väder som sagt. Får se hur det blri med detta!

Hundetreff är det idag, vore kul att gå men jaa.. vet inte om det blir av tyvär.

Annars tror jag det blir åter en lugn dag med massa goos!

Vad ska ni hitta på idag? har ni haft en bra helg?


Längesedan

Det har inte blivit så mycket skrivande här tyvär, varken ork, lust eller något att skriva om har funnits. Vädret är katastrof, kan knappt gå ut, regnar konstant och det finns ingen motivation till det. Sedan har man varit på jobb hela dagen och det fina vädret ska ju titta fram när man väl stå där innstängd inne i byggnaden=(Usch!

Detta väder...

Jag har varit på en sjokoladefabrik hela veckan, fast var bara i Fredags jag fick komma in i produktionen och jobba med sjokolade=)hehe.. inte somjag väntat mig men jaaa.. det gick väl fint.
Inte som kalle i sjokoladfabriken iaf. Inga ompalompas eller nått, bara massa vitklädda typer" tror de kallas Norskar"

Haha... på tal om norskar, EMil kom hem efter en dag på jobbet och berättade en historia som norkarna dragit på hans jobb om Svenskar. De har liksom bara bytt ut norskar mot svenskar! FINNS JU INGA SKÄMT OM OSS SVENSKAR!

Iaf. Såhär löd den:
Varför kryper alla svenskar på golvet  inne i matbutikerna?

Svar: de letar efter lågprisvarorna=) Jätteskoj!

Emil slänger ut: Vad är det för fel att köpa de billigare varorna? Nästan smartare  liksom. Kallas för att tänka.

Norskarna blir helt tysta och tänker........

Haha... korkade!
Jajja.. det är här jag kom på ett skämt som kan passa inte.

Såhär lyder det:
Varför köper norskarna märkesvarorna inne i matbutikerna iställer för lågprisvarorna?

Svar: Norskarna orkar inte böja sig ner och plocka upp dem=)
Hahahahaha... där fick de sig, Norskarna som är så lata så!


Jajja..den var väl lite sådär rolig på morgonkvisten denna Lördag!

Vilodagen Söndag

Söndag idag och dagen ser tom ut eller har varit ganska tom kan man väl säga, har inte hänt så mycket här hemma, jag och EMira har varit på tur i skogen, träffat en trevlig gammal gubbe som ville prata lite, träffadeäven en Grand danios hund,STOOR! Samma färg som Mira typ, jätte jätte fin.

Sedan fick vi se en Ekorre, ååå... va jag beundrar dessa små liv, så otroligt vackra, Mira såg den inte, har ingen koll på sådant som är högt upp utan bara de som är i hennes höjd och neråt som sniglar typ, mm.. jättegoda säger hon iaf.

Lagat god mat har det gjorts, Morot/majs biffar, till detta hade jag stuvade makaroner. Jummi!

Emil och Pem åkte in till byn för en fika, jag avstod då jag håller lite hårt i mina pengar just nu=)hehe.. SNÅLIS säger mamma men vadå, jag har inte jobbat på 2 veckor lite snål får man vara om man vill spara till något.

BRA ORDSPRÅK:
Den som spar den har

Nu är vi alla hemma, kaffe har det druckits, busat med Mira har det gjorts, hon är helt slutkörd, varför? ingen aning? Trött förmodligen.

Det kanske blir kolla fotboll om en halvtimme, laget jag tränat med ska spela och det kan vara kul att kolla upp lite hur de spelar. Verkar vara ett bra lag, känner mig faktiskt kass i det laget=( Jobbigt nog!


Lördag!

Idag är det lördag och halv dagen har väl mer eller mindre gått. Dagen har varit rätt lugn med promenader som vanligt, känns som man inte gör annat än promenerar.... Jag och Emira tog en morgonpromenad i skogen, gott för henne att få springa själv och sniffa runt.
 Hemma blev det god frukost tillsammans med Emil=) Det positiva med helger, man får sitta ner och njuta av helgen tillsammans, morgonstunderna är de bästa! Solen sken ju som bara den med...Ahhhh....

Mot halv tolv åkte vi iväg en sväng, gick i butiker, köpte ett gott ben till mria för att få bra andedräkt, vi köpte med lite dricka och fika med, tänkte vi skulle ta en promenad på Midtun i skogen där.

På tur gick vi, träffade massa vovvar, en ltien nallebjörn på 12 veckor=)Aww! så söt!

Sedan fann vi en bänk vid vattnet som vi satte oss på och njöt av våran fika=).Mmmm....
Fika i naturen är härligt!

Nu är vi hemma igen, mat har vi ätit.
Resten av dagen får vi se vad som sker.....

Vill köpa ett fiskespö... FISKA!

Fredagen har bjudit på massa promenader för Emiras del

Som varje morgon när man inte har något inbokat går vi( EMira och jag) ut på en morgonpromenad, samma gamla vanliga runda, härligt, tar väl en 40 min nått. Skogen och sen massa uppförsbackar, haha... Jippi!
På vägen idag mötte vi en ung dam som var ute med sin bebis på magen och vovven i kopplet, Mira och den hälsade lite grann och båda var fullt nöjda=)haha.. Fast Mira var ju mer intreserad av damen än vovven.

Väl hemma blev det frukost och Mira sover lite extra för att typ orka dagen?

Trist som det är hemma, alla sover=( tog vi på oss igen och begav oss ut, ut i det härliga vädret som vi hade idag, denna gången tog vi oss upp på grusstigen uppe i skogen som vi har här, myys! Lungt och skönt.  Jag lyssnade på musik elelr jaaa... bamse sagor var väl det ändå som fanns i min mobil? Hmm.. knasigt nog?
Emira gick och sniffade.
Damen njuter verkligen av att få vara ute.

Underbar promenad som blev längre än väntat!

Sedan under dagen fick Mira åter en promenad med Pem.

Och sist men itne minst en promenad när husse kom hem.

LOVAR Mira är trött trött trött.. Snarkar somen liten gris här jämte=)Tänk att en sådan lite hårig grej kan vara så söt och fin=) Mm... otroligt! Min lilla bebis!



Svar på komentarer:
Vi har fått antibiotika i tre veckor till Mira nu, skorporna börja försvinnamen pälsen ser förfärlig ut, hon fäller hår som bara den och det ser lite hemskt ut på henne tycker vi. stackaren! Vi får hoppas att det blir bra om någon vecka. Kliar sig gör hon inte så det är bra=)=)=)
Visst har hon blivit stor, när vi vägde henne hos vetrinären vägde hon 22 kg. Växer gör hon.



Hoppas alla har haft en trevlig kväll!
Själv säger jag Godnatt!

Imorgon kansekd et blir åter en tur upp på Ullriken;) Om benet mitt är okej!


Bilder från semestern i Halmstad

Tänkte jag skulle slänga upp lite bilder från semestern i Halmstad.

Änglar
Mina två små "Änglar"ligger och gottar sig i trädgården, lite butter ser Akke allt ut och vara, tror det var imed EMira hade ett ben och han inte fick en chans att ta det.

pinnen
En glad Emira med sin pinne. Mums!
Akke
Vacker bild på Akke, ser dock lite lång ut i halsen med det är så med drevrar.
Söt han blev.
sara
Sara kom över på besök en dag eller Emil och jag hämtade henne och Amanda i bubblan när vi ändå var ute på en åktur.
Här  togs det lite bilder på deras vovve Amanda som kommit upp i åren, tror hon är 10 år nu den gamla tanten men ung i sinnet.

Amanda
Amanda busar lite.
lek
Fullt bus i Trädgården som vanligt, alltid full fart i detta hus när man har en EMira och en Akke tillsammans, de två älskar verkligen att busa med varann, de vet när det är nog och då gosar de tillsammans istället.

tur
Här börjar bilderna från turen vi gjorde när vi åkte till Attavara för att fiska och grilla, här har vi en Emira som är helt uppspelt för att vi åkt ut med båten utan henne. Blev en vacker bild med halva ansiktet dålt, dock dåligt kvalite då Emil glömde ställa om kameran.
fiskar
Här fiskas det för fullt, inget napp men vad gör det, vi hade jätteskoj!

Emira
Nu ska Emira få följa med ut på en runda. Spännande! Hade inga problem med att hoppa på båten iaf.

båt
Spännande med vatten.
til
Woho va glada vi alla är.
Tycker det är jättekul att åka båt och fiska.
gos
Sedan blir det klart massa gos med husse hemma efter en lång dag. Myys!

En lagom lång tur igår

Igår var en rätt tråkig dag, vädret gör dagen så seeeg imed att man sitter inne. Annars hade jag och Mira iaf varit ute på två små promenader för att få lite frisk luft mellan allt jobbsökande.

Senare mot eftermiddagen när väl Emil kommit hem från jobbet skulle jag typ iväg och träna fotboll, första gången för detta laget så jag var extremt nervös som alltid, hehe... Jobbigt och komma ny och inte känna till någon.
Men visst gick det väl bra, alla blev glada över att jag var svensk=)haha.. knasiga norskar.

Men tyvär fick jag faktiskt avbryta min träning som 4 andra, han köra lite teknik, lite spel och skjuta på vardera fot sen small det i låren, kunde knaoot gå kan jag lova. Kramper, sträckning i båda låren=(BLÄÄÄ! varför ska sånt här hända? Måste varit jävligt hård träning?? Imed jag spelade match förra veckan utan några som helst problem??? BRA LAG! haha... trotts smärtan.

Emil, Pem och Emira dök upp på träningen, hade visst gått dit=) skoj! Då blir det sällskap på väg hem.
Det var en trevlig liten promenad hem. Plockade plommon som vi hittade längs vägen. Mmm...

Mira var väl trött, sommnade ganska snabbt väl hemma. Vi andra värmde på ltie vatten och gjorde te..Mmm... gott gott!

SMärtan sitter i idag med, usch! högerbenet ör okej men vänster ska vi inte tala om. EN liten morgonpromenad har vi såklart hunnit med. Underbart väder idag, solen skiner och jag har alla redan hängt ut lite tvätt! Duktig!

Annars vet jag inte vad dagen har att erbjuda, Emil ska jobba länge så jaa... söka jobb, traska ut, kanske laga punkteringen på cykeln. Usch vilken hektisk dag! hahaha....

Vad hittar ni på idag?

Det regnar och det regnar



Jaa... orden säger allt... det regnar och det regnar här, undra om vi änns haft uppehåll? känns trist att vara tillbaka, inget glatt alls, ingen ljust stråle någonstans utan bara regn. Tro inte man kan vänja sig, att ha varit i Halmstad där det åtminstone går att gå ut i, här blir det innesittande, kolla film och ha allmänt tråkigt=(BLÄ!

Ellerså är man bara kräsen, det gäller att ta på sig regnstället och bara traska ut, ut i det blöta.

Mira och jag var faktiskt ute i morse, hade regnstället på men itne fasiken skulle det regna då inte. Sedan har det blivit en cykeltur till polisstationen för att fixa lite.

Lagom trevlig dag, kom dock på fötterna lite sent=(Tyvär, känns som man låser in sig i rummet, har en soffliggare här nu så man vill ju itne stiga upp för tidigt och störa=(usch!

SKit Bergen!

Annars gås det på intervjuer var dag.. eller två igår... EMil jobbar för fullt på nya jobbet. kände bra sa han.
Verkar vara i stil med min fars jobb! fast inte samma område.

Mira är superglad om dagarna, har fått ett nytt oxben som hon är väldigt bettuttad i=)haha.. fast det luktar så ill!
Blä blä blä....

Jag ska iaf snart ta tag i och fixa med lite bilder från Halmstad, känner att det tar lite tid med detta.



RSS 2.0