IKEA

Det blev en planerad dag till Ikea, Emira och jag vaknade, var max uppe i 10 min innan vi begav oss ut på tur ner till Trönninge där vi skulle mötas upp och sedan åka vidare vid nio tiden.

Så otroligt underbart väder att det bara var så skönt att vara ute på tur så tidigt, tyst på vägarna och man hörde alla fåglar kvittra, fantastiskt. Längtar så tills vi hittar ett hus så man kan sitta där och bara lyssna och njuta av livet. Slippa all trafik, alla äckliga människor och bara höra skogen, naturen, träden jaa.. Ahhh...
Landet!

Ikea var kul, trevligt, blev lite fynd hem, hela 93 kr handlade jag för. Fick hem två träd, krukor, diskställ(som var målet) och underlägg med pippisar på, passar bra till köket.

Nu står kycklingen i ugnen, salladen är klar och brödet står framme, bara vänta på att det ska bli klart i ugnen så jag får äta lite gott innan Emira och jag tar oss ut, försöka hinna innan solen går ner.

Imorgon är det tillbaka till allvaret, nya jobbet står på schemat, 2 skoldagar typ, sen eventuellt truckkörning och sedan så blir det på passet för upplärning. JAG är verkligen så nervös och stressad för detta, varför? vem vet men så är det bara iaf.

Imorgon återstår att se om det känns BRA!


Aktiveringskurs

Dagen började med frukost och sedan gick vi ut till Trönninge för att hämta hem cykeln, en snabb kaffe och sedan cyklade vi hem igen, jag och Emira för att förbereda oss för dagen kurs"Aktivering" Ingen aning om vad som skulle hända idag då jag fick hoppa in på denna, men SPÅR stod på schemat och det lät super. Skogen=)

Ut till Ön för att lägga spår.
Började lite med passivitetsträning för att få info om hur vi ska göra, Emira gnäller och skäller och är uttråkad, underhåller henne med att lägga godis i gräset för att få henne på andra tankar. BRA!

In med henne i bilen och sen lägga spår för henne.

50 meter fram, 90 graders sväng och yttligare 50 meter, blev en himla massa terräng på min raksträcka, sedan fick sista delen inte bli lika lång då en gran hade ramlat. fick stoppa vi den, men det räckte gott och väl för första gången.

Tillbaka och se på hur budföring går till då detta är läxa till nästa vecka, bäst jobba på detta så Emira sätter det bra.
Budföring går ut på att man är två pers på en hund, hunden ska springa mellan oss, s.k sända bud till den andra, man ökar avståndet mellan varandra och sedan går man ihop igen för att avsluta med enbart en eller två meter ifrån varandra. Alltid avsluta på kort avstånd då flocken är ihop!

Viktigt är att hunden inte bryr sog om annat utan springer mellan dessa två pers. När hunden klarar detta kan man med tiden lägga in komandon, i början är det viktigt att hunden förstår vad den ska göra.
En annan viktig grej, den som ropar ska vara rolig och aktiv medans den som hunden är hos ska vara passiv för att göra det roligar att springa till den andre.

Tillbaka till SPÅR, tar ut Emira och går mot starplattan där min vimpel hänger och där det ligger en godishög för att få henne motiverad och veta vart hon ska starta, låter henne sköta sökandet, jag går bakom och har kopplet halvt löst, Emira söker efter godbitar och hittar glatt dem, lite off ibland men då gäller det bara att stå still, inte släppa ut kopplet för mycket utan låta henne komma tillbaka i spåret, berömma när hon hittar godis och fortsätter, viktigt berömma och verkligen låta henne jobba, tänka på vad hon ska göra.

Hon missade en hel del godis men höll sig på spåret. Jag la en godbit i ca var 5 sko för att göra det lätt nu i början, får köra på det ett tag till, sen mionska godbitarna.
Detta var jättekul och verkligen rogivande, hoppas på att hinna med ett spår imorgon=)

Verkligen kul och perfekt för Emira som gärna vill ha SPACE!

NU ligger mira död i soffan och jag känner mig som en stolt matte! Älskar verkligen när mina hundar är trötta! DÅ vet jag att jag gjort mitt för dagen.

Full fart

Idag blev det go sovmorgon, en Emira som inte vill gå upp. Cykeltur ut till Trönninge samman med syster ich systerdotter, Emira fick springa snällt brevid.
Blev även en tur ner till stranden för mig och Emira väl nere i Trönninge, perfekt ställe gå ner till, inte mycket folk längs vägen och man ser allt på avstånd vilket gör att man i lugn och ro kan gå och tänka på annat medans Emira springer fritt och gör sitt.

Stranden är nog det bästa som finns, tystnaden, lugnet, vattnet och bara den underbara utsikten, älskar verkligen att vara på stranden, en frihetskänsla, ett hus vid stranden vore ju underbart, får väl önska lite till så kanske det slår in.

Vägen hem gick Emira lös hela vägen inne i bostadsområdet och det gick super, visst mötte inga hundar men ändå=)

Imorgon är det dags för kurs, aktiveringskurs, ny kurs, ska bli kul, se vad vi ska hitta på. Emma hoppas och ber att det är trevliga och bra hundägare

Städ och tvättkväll blev det, Emira ligger död på soffan och har gjort det sen vi kom hem, känns bra att ha en trött vovve hemma. Skulle varit kul att ha en Agosto hemma som livar upp, han er så full med energi=)



Utfall!

Kämpar för fullt emd att få bort Emira utfall mot hundar och försöker få henne att kunna vara passiv i närheten av andra hundar som hon inte träffat men det är ett STORT jobb. Jag har nu fått yttligare tips och råd efter en frågestund hos Fredrik Steen som var på besök i Halmstad igår samt efter hans föreläsning som var väldigt givande.
Jag känner mig stark och mer säker och positiv nu=) känns gott att han sa att det er ett enkelt problem som man kan bli av med på en månad. Här har vi jobbat med detta i snart 1-1½ år?? jisses!

Att säga NEJ och få kontakt med hunden är det jag ska göra! Låter enkelt men er verkligen inte så enkelt men det ska fanemä gå!
Men det får ta sin tid!

Annars har jag bytat kursgrupp, hoppat över till aktiveringsgruppen då jag börjar jobba eftermiddagar. Spännande, första gången på lördag, undra vad vi ska hitta på. Detta passar verkligen iss bättre tror jag, får prova på lite allt möjligt, kul, kanske emira hittar något som hon tycker er kul göra=)


RSS 2.0