Lämna gärna en kommentar=)

Vore kul emd lite komentarerpå det som skrivs ni som smygtittar=)

Näst sista valpkursen

Då är det bara en torsdagskväll kvar sen är vi klara med valpkursen=) Ska bli skoj att börja på en ny kurs igen, vi vet inte riktigt vad vi ska göra men en vardagslydnad vore bra, har tagitkontakt med några stycken, måste bara anmäla mig nu bara=) Men har tänkt ta en varannan söndag för varje vecka är på tok för nära, man hinner knappt göra läxan förens det är en ny, kräver ju att man tränar lite då och då om dagarna och en vecka är för lite tid. jajja.. ska ta tag id etta imorgon, EMil och jag får komma överäns om en bra kursplats, den vi är på nu är inte så seriös så ett nytt ställe gäller.

Iaf. dagens kurs gick bra, var bara jag och Emira denna gången, Emil ahde andra saker för sig. Gick bättre än jag trodde, Emil har ju lite mer pli på Emira än vad jag har, men hon lyssnade ändå på mig, vi hade jättekul ihop och lekte igenom hela passet, kändes bättre när man gick själv för då hade man henne helt för sig själv=)Hehe..
Vi hade mycket nya övningar, startade med lite sitt/ sitt kvar samt ligg/ ligg kvar, Emira klarade det galant damen, duktig.

Blev även en ltie svårare övning, Hunden ska sitta jämte än, själv tar man tre steg fram och kastar en godbit framför hunden, så att man står i en triangel, sen kallar jag hit Emira och hon får en godbit och sen får hon äran att ta de andra godbitarna jag kastat=)Bra övning, mycket att tänka på.

En annan övning som EMira behöver tränas en hel del på är när vi kommer i kontakt med andra människor, hon drar extremt och ska hälsa vilket inte är så bra så här gjorde vi en övning idag, vi skulle hälsa på varann vi människor och hundarna skulle vi sätta  brevi så vi kunde skaka hand med de andra, gällde för Emira att sitta kvar, först gångerna rörde hon på sig men sen satt hon liksom still och tittade medhuvvet på sne och typ undrade, vad gör ni? hehe.. söööt!

Hon var jätteduktig idag och jag är nöjd!

Nu ligger hon med rumoan i korgen och resten av kroppen utanför helt slut i kroppen=) Känns bra då vet vi att vi tar hand om henne säger jag, en trött hund har en bra ägare=)hehe

Här kommer bilder på bilder....

Miras sätt att slappna av på golvet??

Nana
Nya tuggisen gillar hon..
Charmplutt
Vilken charmplutt hon är...

Spring
Löpning på stranden, Fotar Mira på avstånd när hon kommer springande och får galet massa grimaser, här är en av de hon upprepar ett antal gånger=)
Kämpar fram gör hon verkligen, hon tar i som bara den...
Sand
Cool bild.. Sanden smått efter henne..Smileet igen..hahaha...

Vila
Vilepaus!

Husee
Husse försvinner...HJÄLP!  bråttom bort har hon iaf.

På väg
På väg ut i vattnet, sakta men säkert går det..

Skraj
Emira blir skraj för sig själv eller om det var en våg som kom och skrämde henne??
Wohoo
Wohoo... Här kommer djävulen..Söta öronen står på spetts

Njuter
Njuter av värmen i det underbara vattnet.

hmm
Lite smått chockad av vattnet?

Tripp
Trippar runt.

Skitig
Skitig och glad efter en lekstund på stranden.. Myys! Hemma väntas först en löprunda och sen en lång dusch! Vilket Emira inte ser fram emot men just idag gick hon själv in i duschen, bra framsteg damen.

Fin
Upptäcker att husse försvinner,en riktig husse tönt är hon..

Haha
Grymt söt bild som var tvungen att visas=)


Löprunda

Emira har börjat att motionera... Vi två ska ut och springa någon gång i veckan har vi sagt nu, jag får lite motion och Emira får ta ut sig ordentligt.
Var ute på en sväng igår med och det gick lite hackigt, Mira har en tendens till att bara tvärstanna hur som helst när hon ser något eller bara för att hon vill, så hackandes fram kom vi ändå=)
Men väl nere på stranden gick det bra. Stötte på en dam med två hundar, hennes kom framspringande och hon frågade mig om jag inte vågade ha Mira släppt, jag sa att vi är ute och springer, då blev hon helt till sig och bad om ursäkt för att hon störde oss, blev förvirrad och sa: förlåt förlåt, nämen nu förstörde vi ju för er, ojojoj.. jag får nog ta och koppla mina hundar=)hahaha.. stackars dam, jag och mria sprang vidare och hon gick vidare förvirrad åt andra hållet=)hahaha...
Stackars dam.

Väl hemma sedan blev det avslappning i trädgården, lekte lite med för att bara slappna av och sen gick vi upp till husse och åt middag=)Mmmm.... Kan säga att Mira var trött den kvällen=) Samma sak nu, Emira är slut, ligger här i husses famn i soffan och gosar...

Emil och jag har hunnit med en liten promenad på stranden idag med och fick lite bilde rpå mira när hon badade, tänkte lägga upp lite snart här.....


Besök hos familjen Esping

I Söndags var jag och EMira på besök hos familjen Esping uppe i Falkenberg, alltid skoj att åka dit, Mira får massa kel och lek och jag får busa med deras son Elliot=)
Här kommer lite fina bilder på Emira som Jossan tog.
Knasigt hon ligger lillen
Söt Emira är när hon ligger som hon gör, knasig hund som kan ligga hur som...hehe...

Emira trixar
Här trixas det, Duktig tjej.

Knähunden
EMira är kompakt både bebis och vovve i ett.

Mums med´grenar
Älskar att gnaga på grenar, förstör pappas träd hemma och nu är hon på Jossans=) Hahaha... vilken fuling..
Int enog med det utan hon skulle på Pär( Jossans man) När han rensade ogräs och när han krattade, hon hoppade runt skällde lite sen tog hon det han räffsat bort och slängde ut det igen=)hehe.. vilken tok hon e.

söt
Underbara bilder som Jossan tar=)
söt

Awwww!

Annars har Mira idag blivit vuxen kan vi säga, bytat från barnmat till vuxen mat, hon behöver verkligen tuggmotstånd.
Igår började hon med att inte äta upp sin mat? Plus att hon åt sakta vilket hon inte brukar göra, bra tecken tror jag, hon slukar inte längre utan äter lungt och sparar=) Bra.

Imorgon är det ingen praktisk lektion utan enbart teori så EMira stannar hemma.
Annars har det blivit träning idag och besök hemma hos mina föräldrar, hjälpt till i trädgården=)
Nu är det dags för en kvällspromenad.
Hoppas ni har det bra.

Seg med inlägg..

Jag är lite seg med att skriva vad som händer runt oss, men det är svårt att hinna med ibland.

Mira har utvecklats extremt, stor har hon blivit lilla tösen,de som bor runt omkring undradeomvi hade en till hund=) eftersom Mira blivit så stor. Skrattar man bara lite...

Annars är hon populär bland människor, tycker hon är den finaste hunden de sett har vi fått höra, så vi är stolta "föräldrar"

Akke har kommit hem och Mira är jättesnäll mot honom, det är precis som att hon känner att något är fel så hon tar det lungt, inget stimmande som flrut utan mer att de bara nosar på varann, de får komma igång lite senare när han mår bättre, rätt seg och hängig än.

Miras kurs går det bra på, tränaren tycker att Emira är superduktig, vi har även anmält henne till ännu en kurs efter   "allmän lydnad" Sedan hoppas vi faktiskt att vi kan börjatävla med henne så småningom=) Hon lär sig fort och gillar att träna så varför intege henne en chans, behöver bara tränas mer i olika miljöer så hon lyssnar ordentligt och vänjer sig att inte dissraheras av annat.
Vi får se vi får se...

Det är bra framsteg för Emira iaf, kommit in på några olikasaker hon ska kunna, hon kan väl detta lagom om inget distrahera henne:

Sitt/sitt kvar
Ligg/ligg kvar
fot/gå fot
Inte dra i koppel utan vi går ut med henne
stanna/stopp
snurra runt, visar med handen
rulla runt, visar med handen
tass, nytt denna veckan
Varsegod
inte ta mat innan vi säger till samma sak om vi tappar då  tittar hon på ossoch frågar om lov
inte hoppa upp i sängen utan vi ska ta upp henne.
gå fot och sen säger vi sitt och hon sätter sig och vi går vidar, lagom bra.
hit
Jaaaa... det är väl de vi håller på med vad jag kan komma på=) Hon är superduktig.
Sen kör vi sök, hittamatte=) jag gömmer mig och hon letar=)jättekul, hon tycker det är super att få hitta en.

Det där med att inte ligga i sängen är det kört med=)hahahaha..den svaga länken är EMil, han började, först var det att hon måste somna i korgen och sedan under natten kan hon få komma upp och nu i veckan har hon fått somna i söngen från början, så där liggger hon och gottar ner sig mellan oss två lycklig och glad liten Emira=) Hon ör värd det. Nu står hon vid sängkanten och tittar, tänker lyft upp mig, lyft upp mig..hahahaha


Testat våra inlines=)

Då har jag Emma och Emira precis varit ute och testat att åka inlines tillsammans, funkade hur bra som helst=) haha.. tror till och med att hon gillade det=)Bra!

Gick framåt och hon höll sig brevid mig, visst hände det att hon fick för sig att rusa men det är lätt att få stopp på henne=)

Dags för mig att åka ut själv på en längre tur, EMira får följa med när hon fått lära sig ordentligt eller rättare sagt vant sig vid det.

EMira Ligger glatt och tuggar på sitt ben.


Joo.. en liten olycka som hänt, Akke, mina föräldras hund åkte till vetrinären akut i Fredags efter prickar i munnen samt öronen pluss att det blödde från munnen. Vetrinären misstänker råttgift=( Han ligger fortfarande kvar med bättre värden men ännu inte dags att få komma hem. Själva fattar vi inte vad if¨rn han fått det men håller full koll på Emira. Hon hade en röd liten prick på magen för en dag sen och vi blev helt chockade men det varingen fara som tur är=)Phuu!
Vi får se vad som hände med gamlingen=) han kommer bli bra snart. Emira saknar honom iaf, märker det när vi är där, letar runt i huset efter honom=(Stackare... ingen som springer och ska ha samma leksak som henne längre=(


Lekkompisen Donna

Vilken rolig lekstund Emira har haft nere på strranden, först träffar hon på massor med folk nere på gräsplätten utanför oss, där hälsas det och pussas och självklart är Kenzo där och busar lite med henne=)

Härlig väder så självklart en lååång promenad.. Sommarväder.

Mira går fint hela vägen ner jämte mig, släpps sedan så hon får springa, vi leker lite kurra gömma vilket hon älskar, jag springer och gömmer mig så får hon sedan söka upp mig=) Duktig är hon fast hon spanar ju efter klädsel bara, luktar inte direkt.

Väl nere på stranden träffarvi först en bekant, Vilda från samma valpkurs=) hehe.. fast leker inte bara går förbi varann=)

Helt plötsligt står det
en söt liten Dobberman vid mira=) haha.. annan ägare än vanligt, frågar lite lätt vad hon heter, visst var det Donna=) Husse som var ute och gick med henne=)Haha.. vityckte väl vi kände igen henne.

De leker hur bra som helst ihop, inget hårt utan Donna som är större tar hänsyn till mira som är mindre. Lekte säkert i en halvtimme=)blev lite andra hundar som traskade fram för att leka med=)

Nu är Mira helt utslagen i sin säng, halva delen av hennes rumpa ligger i korgen medans resten av kroppen ligger raksträckt utanför=)Hahaha... vi hittar henne ofta utanför meden liten del kvar i?? samma sak när hon ska gå och lägga sig, ligger med huvvet utan för, hänger ner på kanten??hahaha

Senareska Mira utsättas på prov, Matte ska spela fotbollsmatch och damen ska få kolla på=) hehe... får väl se om hon kan sitta still så länge=) UPP TILL BEVIS!

Till annat=) När kommer det bli en återträff? Vore kul om det skedde i sommarens härliga väder juh=)


Valpkursen

Igår var det åter valpkurs, blev inställt förr veckan men nu är det igång igen. Gick superbra, Emira fick massa beröm av hon som häller i det då hon tyckte Mira kunde massa=) Visst vi kör mycket träning med henne så hon ska kunna det, men trotsandet är igång så, lite motstånd blir det av henne=) Men vi står på oss och håller hårt.

Sprang fram till en hund för mig i förrgår, aj aj aj.. Emma arg, ska lyssna. Gillar inte hundar som sticker fram till andra       =(Grr...

Mira har hittat en lekkopis nere på stranden eller de har lekt tvågånger mend e gillar verkligen att leka med varann, Donna heter hon och är en söt liten dobberman, hennes matte är väldigt trevlig så vi pratar med henne och de leker.
Annars har vi ju Kenzo som bor huset brevid oss, delar gräsmatta med de huset med, de funkar hur bar som helst, han är en slags gårdshund tror jag, liten och charmig och de två leker i full fart här nere.  Träffas nästan dagligen arje gång man rastar Mira=)

Annar har vi grannen rakt över oss som har en dam och en tös på besök, Gud! så fort ungen ser Mria dör hon i skrik, hon är livrädd för hundar så Mira gör det inte enkelt här i trapphuset.Hmmm... Ungen bara gallskriker.
 Emira vill ju bara hälsa=)Haha.. Mamman är inte så smart heller utan hon bara drar med sig ungen. Hon kan ju låta henne klappa Mira så kanske hon inser att den inte är så farlig=)hehe.. jajja.

Nu ska vi ut och sola på gräsmattan, Mira får springa runt och leka lite till.

RSS 2.0