Snart dags för avfärd

DÅ packas det för fullt här hemma, allt är i stort sett klart, ska bara packas in i bilarna och i släpet men släpet kan inte hämtas föresn vid en 5 tiden så vi får vänta, sen åker vi ikväll och hoppas på att komma upp till gränsen och sova i bilen för att sedan åka vidare på lördag morgon, perfekt med en liten paus imellan.
Mira har säkert inga problem med att sova i bilen=)hehe...

Nej nu ska mat fixas inför resan=) Skriver när vi är framme och pigga=)

Bilder när Mira var liten....

Sitter och kollar gamla bilder på Mira när hon var liten, hon har växt, här kommer lite bilder stegvis så man ser skilnaden.


4/2har vi här.( tryck på bilden för större)

ooo
4/2 Här med, Emira och Emil gosar.
Haha
Så underbart söt hon är, Här är det den 7/2.

Kan lova att här är flera hundra bilder på unga damen, sitter och rensar bort suddiga bilder men det är så svårt att radera=(Ahhh.... Hon är så söt. I början blev det flera flera bilder varje dag, imed ny kamera och en sötis att ta kort på. nu är det lite mer sällan, man har ju bilder på henne runt här så ny miljö behövs=)
Borde filma henne lite med, varför har vi inte gjort detta=(

Haha
Tränignspasset i skogen vid danska fallet, jobbig runda, tror inte vi kom så långt, visst hon var liten och väldigt rädd, stod stilla i evigheter sen rörde vi oss lite och sen gick vi ett steg och stod där=)Hahaha.. ett minne den där turen.
Mira uppskattade nog itne den, pina att först ha denna fula väska som hon tycker och sen behöva traska i blött, kallt och nytt underlag med främmande människor=)haha
7/2 här.
Inte är hon gammal inte.

hehe
27/2.
Strandpromenad i Trönninge.

Söt

6/3.
En fin porträttbild på lilla flickan.

Söt
30/3
Fotografering i Trädgården.

gos
hahaha..snacka om charmig bild.
2/4
söt
23/4







Miras vikter

Jag tänkte sammanfatta lite av  Miras vikt hur den gått uppåt uppåt=) Lite kul att läsa tycker jag.
Tyvär har vi inte helt från början men det kan säkert Monica och Mikael hjälpa till med kanske=)hehe


23/2  =  9,2 kg

6/3    =  10,3 kg

10/3  =  10, 2kg( Nergång med 1 kg, men vi vägde henne tätt här så)

15/3  =  11,3kg

19/3  =  11,5kg

29/3  =  11,9kg

5/4    =  13,4kg

26/4  =  16,4kg

Resten kommer jag fylla i när vi kommer fram, vågen är nerpackad och almenackan med maj är visst kvar på den.. Men det återkommer jag till=)

Myrorna och vår dag.

Stackars lilla Mira, här har vi lekt och haft kul och så ute i trädgården och när hon väl ligger ner för att pusta ut då slår myrorna till och attakerar=( Gahh!.. Blev färst jätteorolig, hon liksom ramlade ihop med framtassarna när hon sprang och gned sig, jag går fram till henne och kollar, det första jag tänker var, nej nej nej, en glasbit i tassen=(Gud! Men näää..var massa myror på henne. Jag skriker, så rädd för myror som jag e kan jag inte änns röra mira typ, Emil komemr i full fart och borstar av henne=) Räddaren i nöden.
Phuu... Äntligen över.... Dramat för idag.

Mira har legat och bitit, slickat och bitit på sina tassar helt galen, klart som faan att hon gör det, det kliar ju för fullt. Samma sak hände mig somliten, satte mig i en myrstack=( Ajajajaj.. därifrån rädslan.

detta har hänt en gång innan med, men då uppfattade vi itne det helt men mira fick nog bort myrorna sjäklv då för vi såg bara atthon låg och slickade och bet på tassarna.Hmm.. Stackaren.

Så nu ska vi inte ligga i gräset vid trädet längre, stora äckliga pissemyror finns där=(

Annars har dagen varit lugn, har varit en sväng ute hos mina föräldrar lekt med Akke har Mira gjort. De två har det så bra, nu har det blivit lite mer allvar i leken igen inte det där daltandet utan nu ser hon väl att han är frisk=)hehe...

Träning på att gå fint i koppel har det också varit, jätteduktig har hon varit idag, vissa dagar vill hon itne alls bara, sen om det komemr folk hon känner drar hon som bara den=( Trist! men det ska vi fixa.

Jaaa.. grannen gick förbi när vi kastade boll, gud va lycklig hon blev, skulle fram och hälsa minst tre gånger på honom, sprallig och uppspelt som bara den, han kunde knappt röra sig ju.=) Bra att hon är glad i folk sådär=)

Nu ligger damen och tuggar gott på sitt ben. Hon har varit lite olydig idag med, låg gott i söngen när jag kom hem från affären=(Ajajaj... Mira får inte vara där. Haha.. men hon vet att hon gör fel men man måste ju testa=) Så är det.

Hoppas ni haft en fin dag.....

Besök i Malmö...

Igår Lördag var vi en heldag i Malmö, blev upp tidigt och iväg vid en halv nio för att träffa Mikael och Monica (Miras uppfödare) Hemma hos dem vid en tio tiden, blidde nog lite efter då det var ombygge överallt och det blev lite knas att hitta=)hehe.... Massa bilar och hus,gator överallt.

Väl framme i trapphuset kände Mira igen sig, nosade och var glad=) Precis som hon varit där förr..hehe... Så gulligt, hittade fram till deras dörr och satt snällt utanför och väntade på att de skulle öppna=)Ivrig var hon.

Väl inne blev det liv, hälsa på alla, Mamma Fanny var intresant tyckte hon, har ju inte träffats på jättelänge men klart de känner igen varann=)Ååå..Mira var hel lycklig, hoppas Fanny var det med=) Mira visste int ehelt vart hon skulle vara utan sprang ju frmaoch tillbaka upp och enr i knän och allt=)hahahah..galning, Fanny tyckte nog bara : Herregud! hoppas inte detta vara för länge liksom=)hihi...

Sedan blev det att vi åkte till en rastgård där de skulle få springa tillsammans. Ute på gatan trffade vi Miras fars ägare, jobbar i en blomsteraffär, men fadern var inte där denna dag, lite trist, annars hade det varit kul att se honom=) Men ägaren fick träffa lilla Mira iaf=)

Sen åkte vi, första tället var det glas i sen var det fullt med så vi åkte vidare till ett jättemysigt ställe, fick vänta lite på de som var därinne men Mira fick gå in och umgås med vovven som var där, hon kan ju vara med vilken hund som helst så, men fanny fick vänta tills den andra hunden där inne hade gått ut, sen var det full rulle, var en  Amstaff/Pittbull valp inne i hagen med=) Alla tre hade superkul, hoppade och lekte, sprang och hade sig och jag stod med kameran i handen hela tiden, tyckte vi var där jättelänge men hur kul som helst att stå och titta på dem när de leker, de är så underbara=)

Vi hade en supermysig dag kan jag lova, helt underbart att träffa så trevliga människor och hundar=)

Sen att ta farväl är inte lätt, Fanny ville åka med oss=)hehehe..välkommen såklart, vi kunde ju byta vovve ett tag=)hehe..näää.Vi älskar mira så så det skulle aldrig gå=)

Men vi tackar för denna härliga dag och så får vi göra om det till jul igen när vi kommer hem en sväng från Norge=)

Efter åkte vi inåt stan och Mira fick uppleva Malmö storstaden, massa folk, massor att titta på och MASSOR med lukter=) Drog gjorde hon men det blir lätt så.
Kaffe blidde det och sitta still för Mira, trirst tycer hon men hon är så söt mot alla som går frbi hon har sin blick som är såförtrollande, hon stirrar en djupt in i ögonen och följer varje människa som går förbi och man ser riktigt hur alla börjar lee och nästan vill stoppa och kela med henne=)hahahaha... Vissa slänger ur sig ord som: va söt man kan vara=)hahaha.... Hon är ett sådant otroligt charmtoll!

NYA BILDER :-)


Miras nya korg...

Mira växer juh.. Mmm...och ny korg behövdes har vi sagt, ifs kasar hon ju alltid ur sin korg så..Men en ny korg har vi nu köpt, hittade en bra på Netto till väldigt bra pris=) Visst ska man ju köpa bra saker till sina vovvar men jag tror denna duger ett  tag, verkar vara en bra korg. Går till och emd att tvätta=)hahaha.. Jajja... Mira är supernöjd iaf, kan ligga hur somhelst utan att hamna utanför=)hahaha....
Hon ser iaf glad ut och har alla redan somnat gott i den lilla damen=)


Annars så har det inte skett så mycket, har en kompis på besök så Mira är extra bortskämd nu, tre som gosar med henne hela tiden=)Ojojoj... Vi nästan bråkar om henne;) hehe..näää...

Annars har ju Mira börjat halta lite på högra frambenet, eller det har väl varit i en två veckor, men det kommer och går, hon har inte ont och visar inga tecken på att det skulle göra ont liksom, utan hon kan leka, springa och jaa..hoppa och allt men ibland bara haltar hon lite och kan lyfta upp tassen..hmmm... Ringde vetrinären för någon dag sen och de sa att vi skulle ta det lungt med henne, alltså bara släppa ut henne så hon gör sitt sen in igen=(Gahh! det funkar inte alls för Mira, en halv dag var det slit, bara att låta henne sitta still funkar inte, hon har sådan energi... Vill alltid röra på sig ju.. Så hon får väl röra sig lite men i måtta, inga långpromenader utan mest bara vara ute i trädgården och traska och leka lite lätt, sen har vi börjat bära henne uppför trapporna med, det är ju inte bra att låta hunadar gå i trappor hjar jag hört så...

Men ojojoj..hon väger! hahaha...  Lite extra träning för armarna nu då=)

Men nu har hon inte haltasen vi drog ner på vandrandet=)Så framsteg alla redan=) blir det värre skulle vi komma in med henne så=)

Nu är det dags att ha en mysig kväll framför tvn, Mira har redan laddat upp och ligger och gosar upp i husses knä i soffan=)Myyys! Sötisen är så söt så det knappt är sant....  förstår inte att en liten dam som mira kan vara så söt.  Hon betyder allt för oss och jag kan nästan bara börja gråta av att titta på henne för att jag vet att hon är vår=) Den lilla prinsessan som ligger där med fyra ben=)

Jag säger det:Om jag älskar min hund som jag gör undrar jag verkligen hur mycket jag kommer älska mina barn=)hahaha....

Hoppas ni har en trevlig helg=)


Japp! Då har vi nyheter....

Vi har goda och trista nyheter....

Emira ska bli Norgevovve.

Vi ska flytta till Norge lagom till 1 juni då Emil ska börja jobba och jag börjar den 15 juni.
Dags att tänka om och hitta det vi vill ha, trivs inte såbra i Sverige, Halmstad så vi tar oss dit vi har det bra och hoppas Mira ska trivas med oss men det tror jag verkligen, iaf om vi tar den lägenhet vi har fått, den är på 110 kvd, en terass på 40kvd och vi kommer bo på landet, med skog, sjöar och massa grönt överallt, inget storstadsliv alls=)Ahhh... jovisst Bergen är en stor stad men vi bor i utkanten..

Damen står neranför soffan och tycker verkligen att jag ska ta bort datorn från mitt knä och sätta henne där=9hahaha..ser det så i ögonen. Mira har blivit en riktig mammegris=)hahah.. Emma är nöjd.

Men Norge blir det, Båda har fått jobb på Ica lagret, jobben här hemma räckte inte till.

Joo.. Emils familj var på besök i Söndags, Emilo har en lillebror på 5 år om är jätterädd för hundar, men han kan vara runt dem och klappa jätteförsiktigt men inte för länge. Mira har han träffat förr och hon har väl hoppat på honom när hon var mindre och så men vi ahr alltid visat Axel att han kan ge henne en godisbit så är de vänner=) men iaf.. Axel och Mira lekte hela dagen,Mira tog hänsyn till att han var liten nu och hoppade inte alls, visst en gång ute men det var Axels egna fel men iaf så gick allt jättebra.EMils mamma ringde och sa att Axel ville åka hem till oss igen och leka med Mira, han pratar bara om Mira hemma och han sa att om de ska köpa vovve ska det vara en MIRA VOVVE=) hahaha

Barn är väl lite roliga.
Han som aldrig gillat Mira eller hundar men Mira älskar han nu.
Samma sak pappan, han tycker Mria är den mest lugna vovve som visar hänsyn=)Åå.. va glad man blir av att höra det=) Stolt matte och husse.

Tänkte på en sak, Ni sa att Fanny fiser massor, Mira måste har tagit det av sin mor, hon är en jäkel på smtygare, sen tittar hon lite lätt precis som, vaa?? jag har inte gjort nått med rosiga kinder=)hahaha... vilken fuling...

Mira fäller som en gris nu med så en borste är inköpt och behövlig. Pälsen känns go redan efter en borstning=) Nu slipper vi hår överallt.


Simmat, badat och plaskat....

Emira älskar att bada... Från att vara rädd för vatten till att älska det=)haha... fast vattenslangar och duschen är hon fortfarande tveksam för ibland=)Men HAVET! Ahhh....

Var nere på stranden förra veckan och skulle bada henne eller kasta ut pinnar för att får henne att springa ut som vanligt, dock denna gången lite djupare i hopp om att hon skulle få simma lite..

Både jag och EMil gick med henne ut till knähöjd på oss typ, kastade ut en pinna och hon efter=)haha.. hon skuttar så kul ute i vattnet, riktigt höga hoppa för att komma framåt.
Simmade gjorde hon väl ute på det djupa för hennes del, så gullig hon var, till och med dök=) EMil fick plocka upp henne en gång för hon försvann ner=)hahaha... inget farligt inte... hon gillade det verkligen....

Sen stod vi där och kastade pinne och hon hämtade den=) Hade hur kul som helst....

Får vänta tills nästa fina väder kommer så vi kan gå ner igen för nu är det skitväder i flera dagar, trist!

Jaa... tänkte höra med er om ni känner till någon utställning, valputställnign som man klunde ta med Mira på, vi skulle vilja testa för att se vad de tycker=)


Emira "LILLA"



Då är Miras kurs avslutad, Nu har hon gått ut första klass och fått sitt fina fina diplom=)Duktig flicka Emira.
SKa ta en bild och lägga in=)

Avslutningen var rätt trevlig, gick typ en tipsrunda fast man gjirde olika övningar, skoj! Fast Mira är ju lite i tonåren och känner inte för att lyssna på sin Matte hela tiden tyvär...
Hon trottsar som bara den, sen är hon fortfarande stirrig, orolig efter den händelsen där schäfern och de kom cyklande.
Igår var vi där igen och gick och så fort vi komemr tills tället, stannar hon upp, tittar, håller koll och är helt okonsentrerad, tar inget godis eller lyssnar??Förstår inte det helt? Man blir arg men samtidigt kan man inte bli det, det är något där hon är rädd elelr orolig för. Samma sak gäller andra hundar ibland, man får dra förbi henne för andra hundar, spelar ingen roll om det är en liten råtta eller vad det är hon tvärstannar  och vill inte gå?? Istället f¨år hon studsa fram eftersom man får dra henne=(Hmmm...
Nått förslag på vad vi kan göra?

Annars är allt bra med henne, nyfiken och glad som vanligt och ska vara med på allt, Emil monterade isär sängen idag, då satt hon glatt jämte så nära hon kunde och snurrade på huvudet och tittade och försökte vara med=) Så söt, ska vara så nära hon bara kan, lite ivägen kan man själv tycka men itne hon, hon ska bara vara där=)

Nu står hon glatt och tuggar på sitt nyköpta ben som vi var inne i förrgår och köpte, hon fick självvälja ut vilket ben hon ville ha=) Hon tycker verkligen det är kul att förlja med in i djuraffären och kolla runt=) Luktar så gott ser man på henne.
På vägen hem fick hon faktiskt bära sitt ben, stolt och lycklig gick hon där, höll benet riktigt hårt, visade upp det för alla=)Hahahaha.... så söt! Det var ett bra ben för hon har inte kommit långt på det trots att hon jobbar med det hela tiden....

Bra köp Mira!



RSS 2.0