En hel vecka har gått

Jag ber så hemskt mkt om ursäkt för mitt dåliga uppdaterande här, men tiden finns inte alltid, denna vecka har varit hektisk, träning, jobb och flytt och nu i helgen har jag haft båtförarkurs hela dagarna och Emil har jobbat och flyttat=)haha... hektiskt!

Jag blev nyss klar med min examen och väntar på svar vilket kommer ta en 2 veckor=(GUD! Iaf så har jag haft teori i tre dagar nu,började i fredags kväll och till idag söndag. Har varit en tung tid, mkt info på en gång och massa tjat om att vi som bor på Lovund är TYP födda på en båt, men jag då, lilla enda svensken som kommer från ifs kuststad men BÅT??? vad är det??hahaha.. jag har aldrig kört en båt, jag är ju helt ny...Jajja... bra har det iaf gått tills vi skulle lära oss läsa av en karta, ta ut grader och allt sådant...PHUU!

Jag hoppas iaf att jag klarar provet=)SNÄLLA!

Annars har vi som sagt fått ny bostad, en underbar lägenhet meb utsikt raktpå berget=) bor ute på en liten udde med massa vatten runt om såklart... Vi gillar det föruton att det är norskt byggt med massa skavanker=( Typiskt! fel överallt och dåligt byggt=( Sen har vårat vatten frusit så vi står utan vatten, får springa in i lägenheten jämte och gå på toa och duscha=)hahaha..SJUKT!
Detta är typ som ett radhus och vi valde lägenheten längst ut och just den ska vattnet ha frusit i, alla de andra funkar det fint=(Grrr... andledningen till att vi valde denna är att vi har ett fönster extra imed vi bor på kanten=)Mkt ljusare....
Mira stortrivs då storarummet/köket har ett STORT fönster från golvet upp till taket som hon kan ligga och stirra ut genom och se allt som sker=)Härligt!

Haha.. encool grej, igår när vi satt i soffan som står jämte det stora fönstret dök det upp en havsörn precis utanför=(COOOLT! flaxade precis utanför, man skulle haft kameran beredd liksom. men varje gång jag ser dem förslyttar de sig=(Grrr... ska allt ut på jakt en vacker dag och få en skicklig bild!

Jahaa... annars flyter dagarna på, dock är vi trötta och sletna och tjurar lite på varann imed det sker så mkt och lite tid=( tråk!

Imorgon är det en ny vecka och det blir fortsättning på att renovera stuga nr 3, 2 an är klar och ska bara fixas i ordning. Kul!Dock blir det trist när detta är klart=( inget kul och göra då ju.

Nästa helg, Fredag ska vi ha inflyttningspartaj, blir lite ostbricka och massa vin=) vin får man dock ta med sig själv=)hehe..sen ska jag fixa en god eferrätt, funderar på en kaffekaka eller nått, har ett bra recept som jag borde testa,annars sitter alltid cheesekake bra faaan... gott gott gott!

Jag förväntar mig att far och mor kommer;) Man kan väl intemissa sin dotters inflyttningsfest! haha


Jaaaa.. kom på en kul sak, Emil har fått agera ambulansförare idag=)Coool! fick köra Lovunds ambulans, Butikens ägare ska ha barn och värkarna hade väl kommit så de ringer ambulansen men föraren är dock i obalans p.g.a festande dagen innan så emil blir uppringd och tar ansvaret, kör ner till båten och hämtar sjukvårdarna, sen far de och hämta damen och mannen som ska ha barn och kör dem till båten där de få sjuts vidare.... hahahaha.. coool man man har!
Man blir ltie stolt över honom kanske att han kan så mkt=)hahahahah


Söndag!

En lugn dag har vi haft, bakade goda scones i morse, Mumma! Emil sov länge, ska jobba inatt så han behövde sova länge.
Emira och jag har varit ute på en tur, sprang lite, busade i snön och jaa.. lekte en massa.

Just det, snö har det kommit inatt och idag har det varit snöstorm typ hela dagen. Mysigt för mig trist för emil som hatar det=)haha...

Annars har Emil och jag varit på tur med, träffade tre söta vovvar som Mira fick hälsa på, var nere på ett område som heter Vassviken tror jag, släppte emira så hon fick spring, typ ett stort område där fåren går.  Helt tomt område där ingen bor. Gott!

Gymmet har jag varit i medans Emil lagade mat, blev riktigt god mat, ris med kycklingcurrysås=)Mmmm.. smarrigt!
Själv hade jag det gott i gymmet, hoppas på att få till motivationen till att vara där.

Sedan har jag mest suttit hemma, kollat arkiv X och betalt båtförarkursen som jag ska ta i helgen och installerat First class till kursen som börjar nästa vecka, Anatomi och fysiologi. Kommer att bli tungt nu några månader, verkar vara mkt man ska kunna.
Samma sak med helgen, fre, lör och söndag är det kurs och massa plugg medans Emil får hålla på med flyttningen, förmodligen har han tur och får hjälp av en arbetskollega=) Det gillar vi!

Mira har varit ute på åter en tur med Nathalie och hennes vän, fick ett sms där hon undrade om hon fick låna Emira=)haha... jag blir bara glad så fort hon får röra på sig, älskar att ha en trött hund hemma på kvällarna, är Mira trött och nöjd med sin dag är jag glad=) Så självklart fick de låna henne, sagt att det bara är att komma förbi om de vill låna henne, kan gå hit på vardagarna när vi är på jobb med, Mira blir bara glad av att få komma ut massor och träffa andra människor=)

Nu sitter jag och tuggar på en banan och känner att min mage inte mår så bra, samma med emil men det komemr säkert gå över, ska väl ta och krypa ner i sängen och sova snart, en ny jobbvecka imorgon. Emil ska snart iväg till jobb, börjar nu vid tio.

Jag säger godnatt!ha en fin kväll!



På tur i Mo i Rana

Igår var det planerat en heldag i Mo i Rana vilket blev helt lyckat men trötta och slitna var vi när vi väl kom på båten hem=) Pustade ut och var riktigt nöjda och glada men en aning fattigare=)HAha.. bara leeer!

Åkte med båten vid halv sju nått efter att Emira fått en ordentligt promenad med lite träning. Tänkte det behövdes imed hon ska vara ensam fram till elva tolv något då Lina och Andreas hade lovat att passa henne.

Båten tar sååååå långt tid=( Bläää...2 timmar och 20 minuter, trist! blev äta frukost och kolla tv.

Framme i Stokkvågen är det ca 40-60 min med bil till Mo sen blir det shoppa shoppa! Väl framme var klockan halv elva så det var ju bara att börja högst upp på listan och sakta men säkert kryssa av.

Blev mkt körande med bilen fram och tillbaka imed vi itne känner till byn och butikerna i stort sett låg här och där men det gick bra, vi hittade trots allt fram till de butiker vi ville.
Dock besvikna på den brukthandeln vi hade trott vi skulle finna mkt saker i, jag fann tre burkar=) Jättefina, vita med röda blommor som jag ska ha i köket=)haha..  Vi hade ju tagit med släp  hopp opm att hitta soffa på det stället=( Lite besvikna. För mkt skit och de ville ha för mkt fölr all den skit som fanns där, en begagnad tvättmaskin för samma pris som en ny=( visst bättre märke men vafaaan!
När man handla på sånna ställen vill man ha billiga ting.

Jajja..det blev att fara till Jysk och plocka på oss istället, vagnen fylldes GANSKA snabbt! Stolar, soffa, sängkläder,ljusstake,leksak till Emira=)hehe... sängbord och massa annat smått...=) Nöjda och glada betalde vi och gick ut för att hämta soffan.

Sen var det åka vidare till nästa butik, soffbord hade vi ju inte funnit något och vi ville int ebara köpa ett för att vi skulle ha utan man vill ju ha något man trivs med spå vi åkte inom bohus och tittade, fann ett direkt innanflör butiken, ett bord vi länge kollat på, alltspå stilen,indiskt soms er gammalt ut men som är nytt, ni fattar nog=) SUPERFINT! men jag sa till emil, vi går ett varv ändå och tittar=) Hahahaha... det bordet var då det billigaste men finaste, alla andra kostade typ 3-8 tusen och var bara en skiva med inga detaljer=( Hallå! vad e det för trnd som är nu...??????
Jajja.. snabbt gick det och vi fick ett soffbord.
Paus! Våfflor med sylt och römme??Gick och var gott, kunde välja på våfflor med ÄGG? ost och skinka?? UUUUuuuuuuu..... Jajja.. ni svenskar som läser, det är så man äter våfflor i NORGE=)=) Gilla läget! Och våfflor är en väldigt populär godsak som säljs överallt! och då menar jag ÖVERALLT!

Själv tycke rjag våfflor är en söndagsfika=) men enbart glass, sylt eller grädde på, att andvända det som en smörgås=( uuu.... säkert gott men NEJ!
Jajja... sen det sista på listan var att fylla kylskåpet, frysen och skafferiet, aldrig handlat mat för 2100 norska förut.. hahaha.. men nu är det fyllt!

Sen var det åka mot stokkvågen och ta båten över och äntligen komma hem, anlände på lovund vid nio tiden=)

LÅNG tur!

Mira har iaf haft en superdag vad jag uppfattat det, promena på promenad och varit hemma hos dem och sniffat runt i hela huset. Har även varit en sväng på jobbet och druckigt kaffe=)hahaha... de har verkligen tagit väl hand om henne och vi är supernöjda, hade en trött men glad vovve när vi kom hem=) Ahhh! Köpte en vinflaska och en gottepåse till dem som tack! gottepåsen var ju till BARNEN!

De verkade gilla emira iaf imed hon fick så många turer=) Mira släppte in Linda snällt när hon hämtade henne, de hade ju aldrig träffats förr så det var en lite utmaning här ju, vi visste iunte helt hur emira skulle reagera imed att en främmande människa skulle gå in och hämta henne, Linda sa att mira morrade till i början, nervöst men efter bara någon minut kunde linda gå fram och hämta henne=)hahaha..

Vilken vakthund vi har, kanske inte borde skriva det här, imed vi alltd har öppet=)hahahahah... dasg att börja låsa kanske, men vafáaan detta är Lovund!

HUR HAR ERAN HELG VARIT?



Varför?

Jag och Emil flyttade hit i slutet av December, anlände på själva nyårsafton. Vi har bott här tidigare, vår första jobbtur till Norge var 2007 och det var här=)Stannade dock endast till mitten av januari men emil stannade till april.

Nu är vi som sagt tillbaka, som de säger här på ön, Folk kommer oftast hit igen=)hahaha... Så sant så...
Jag jobbar som sagt på hotellet, lite allt i allo=) Ganska trevligt, hoppas att det blir fortsätta med att renovera stugorna denna veckan=)
Emil jobbar inom oljeindustrin, de är väl typ processoperatör, håller koll via datorer samt så blir det underhåll av produktionen. Massa tankar , rör och allt möjligt men ett spännande arbete med mkt mkt mkt jobb!!!!
Han trivs som fisken i vattnet iaf!

Varför vi flyttade hit? MER möjligheter, det finns bra jobb här, trevliga människor och en annan sammanhålllning, ALLA KÄNNER ALLA här, trots att det bor ca 400 pers här.
Visst finns det inte mkt att göra men det gäller att smälta in här vilket vi försöker. Dagarna går ofta åt att man sitter hemma men det gör man ju öndå överallt, man är trött efter en hårt arbetande dag.

Det positiva här är att det tar 3 min att gå till jobb=) Haha.. inga bussar, dock väldigt mkt bilar för att vara såhär litet, man behöver inte bil, du kan gå till allt här liksom.
Mm... en bra miljö tror jag.

Emira har det bra här, tror jag, lite lite social träning dock men vi försöker, jag ska se om man kan ordna någon hundetreff som sagt. Annars har ju nästan ALLA hund här, bara snappa upp någon man kan passa lite=)hahaha....
Här finns iaf bra områden att släppa henne på, berg, backar och ALLT!

Jaaa.. som sagt man måste uppleva Lovund för att förstå=) Svårt att beskriva.

Nackdelen här är väl att ALLA tycker man bor långt borta=) Men ni bor lika långt borta som jag/vi!



Lär känna Ön Lovund!

Jag tänkte jag skulle försöka locka er hit genom att visa er massa bilder på Ön, har ni itne bokat någon semester ännu föreslår jag att ni gör det nu på hotellet här på Ön, lovar er att det er en underbar upplevelse att åka hit, visst, finns kanske inte mycket att göra men man kommer minnas öns underbara natur och utsikter....
  Detta är en plats som måste upplevas!
Här får man den ro man behöver under sin semester!
Samtidigt får ni kanske träffa MIG, OSS!=)haha... Två flugor i en smäll!

Jag och Emira har varit ute på tur idag, blev inte så långt men en hel del bilder togs. Mira är nöjd och trött efter allt springande och luktande, har legat lite avslagen på golvet en stund men stpr nu och spionerar ut genom fönstret i soffan. Vet inte om vi sagt det men Emira har lov att vara i soffan nu, imed en liten lägenhet och ja, hon behöver få se lite ut=) Verkar iaf roande för henne då hon alltid är så trött efter att ha varit ensam hemma i 8 timmar när vi varit på jobb=)

Tillbaka till det jag skulle= BILDER kommer i massor!

mys
Detta var igår morse när jag gick för att möta upp söte på jobbet. Vackert!
fää
Underbara färger som man smällter in i alltså....

mir
Självklart en massa bilder på lilla tösen med. Fick till några riktigt fina tycker jag=) Stolt dam sa mamma men nej! Hon upptäckte bara att det kom folk och då reser man ju gärna på sig=)

muu
Så fin hon är.

söt
Vill inte sitta still.

gg

hh

gg
Här har vi lite av byn, slutet på denna vägen. Bergen där borta vet jag inte vad det är? Rakt fram, de röda husen har vi hotellet, de röda lite åt vänster är den udden vi ska flytta till.

hh
Hotellet, där jobbar jag.

trä
Ön träna här jämte, ska vara en fin ö sägs det, ska allt se till att vi åker dit. de brukar även ha en Festival om sommaren typ Juli, ska vara något att uppleva. Björn R>osenström tror jag till och med varit där och nu förra året var det också en kändis såp den festivalen ska vi GÅ på.

hh
DÄR ska vi bo=) haha.. jag är så nöjd fast jag inte sett lyan ännu men jag längtar så. har kikat in genom fönsterna men inte sett så mkt.

örn

berget
Berget!
bo
På bottenvåningen till höger bor vi nu.

cen
Där borta har vi centrum=) Haha... gymmet, posten, och butiken på höger sida. Vi bor till höger om den lilla röda bilen här.
Nära och bra till allt!
kyrkan
Här har vi kyrkan rakt över oss=)
Fin!

Jaaa.. här har ni fått en liten presentation av ena sidan av ön, kommer väl mer senare på andra sidan=)hahaha...

Har ni haft en fin helg?

Ny lägenhet..

1 februari är ti typ lovade en ny lägenhet och då menar jag NY! Helt nybyggd! Härligt! Längtasr, slippa denna mögliga skit som torkar ut en eller vad det nu är för fel. Hela vår ytterdörr är ju typ helt vit av fukt/mögel=(Uuuu....
Fönsterkarmarna är helt svarta och blöta=(Grrrr.... GRISIGT!   NEJ! vi ska flytta! Måste tänka lite på oss med, inte bra bli sjuk av detta, Emira är ju hemma här hela dagarna=( Stackaren! Man vet ju aldrig hur det kan skada en.

Ska ta mig ut och ta lite bilder på lyan imorgon.

Idag har varit en ensam dag på jobb, bara jag där=(Trist! gått där för mig själv, lyssnat på nyheterna=)

Jajja..

Inatt sover jag sjäölv, emil ska jobba=( Imorgon blir det eventuellt squash med nathalie och sedan pizza på kvällen på hotellets bar;) Låter helt perfekt tycker jag!

Träna ska jag hinna med imorgon, funderar om jag ska ta en sväng nu snart men...Hmm...hade varit gott att krypa ner i soffan, dricka tee med frukt och gosa=)

Spelade ju trots allt fotboll igår i 1½ timme=) Hårt! tungt! Dags igen på tirsdag!



Tänkte jag skulle berätta en kul grej jag upptäckte idag, äntligen tog mysteriet slut och jag fick veta vad som brukar ske...
Vi har funderat varför bordsduken ligger som den gör varje dag när vi kommer hem, den är typ ihopskrynklad liksom, Emil trodde drog i den eller nått, alltså naffsade i det som hänger ner men det kan jag tala om att hon inte gör.
Idag slutade jag lite tidigare från jobbet och vad får jag se när jag tittar in genom fönstret? JOOO...
En söt liten vovve som ligger helt gott på bordet och spionerar ut=)  Alltså har hon funnit en bra plats där hon kan ligga ner och se ut vad som sker, annars måste hon ju stå upp i soffan för att se ut.
SMART hund alltså. Men olydig!!!!! En utskällning fick hon för det där genom fönstret, folk måste tyckt jag vart konstig som står där och skriker mot fönsterrutan=( Ack ack! Vilken hund man har!

Man får ju inte le åt sånnahär saker men det var lite sött..hehe.. eller lite gulligt, var tvungen ringa Emil direkt och berätta=)haha.. ett gott skratt har jag iaf fått!

Busfrö till hund man har!
Sötisen ligger oxh sussar nu, förstår int ehur hon kan vara så trött jämt?? Vi har inte gjort något ju? Men imorgon ska vi gå ut och kasta pinne på ängen och sedan ska jag fäörsöka skriva en lapp och få ihop en liten hundetreff på denna ö. För även våra djur behöver komma ut och träffas! Eller så ska jag iaf hitta en vovvekamrat till emira för hon behöver träffa andra hundar=)
Vill bara hennes bästa!



Mira bus!

Då har vi redan kommit till Torsdag och denna dag är snart över...Phuu! Mycket nytt har jag lärt mig denna vecka=) Kul att få testa på nya saker.

Mira är en duktig flicka, klara sig fint hemma själv mens vi er på jobb, de kommande två veckorna får hon det bra, Emil ska jobba natt så Emira får väl max vara ensam en eller två timmar. Sweet!
Nöjd tös kommer vi ha!

Snart ska vi bege oss ut igen, möta upp Emil som slutar nu fyra, sen ska vi två handla och sedan ska jag laga mat. Vet inte helt vad det ska bli men nått gott ska vi nog få ihop!

På Lördag ska vi ut på kvällen med ett pra här på ön, ska ta en pizza och bara njuta, en av dem har fyllt år och den andre fyller år så de ska fira lite=) Vet ej om vi blir fler men skoj ska det bli!





Tirsdag!

Igår var en ny dag på denna veckan, gick bra men lite att göra så man fick gå lite rulla tummarna=(
Väl hemma blev det löprunda för mig och emira, emil hade lovat göra god mat som skulle vara en överaskning så det fixade han och när jag väl kom hem vart det klart;) Mmm... Bra man man har då...

Mmm... ratatouili eller vad det heter med en kycklingfilee, mumma! Mer säger jag väl inte...hehe... FUSK!

Sedan blev det ett träningspass på kvällen, jobbarkompisen undrade om jag ville följa med och självklart vill jag det, Emil stannade kvar hemma hos hennes man som är emils kollega på jobbet.
Kärringarna drar på träning, gubbarna sitter hemma, dricker kaffe och snackar skit.

Helt underbart att träna,känns verkligen idag, träningsvärk i rumpan börjar komma...

Ska ta köpa sådant klippkort och vara med ofta=) Kanske arobic på Onsdag.

Efter passet gick vi hem till deras och satt och pratade lite, trevligt, känns härligt att komma ut och träffa folk=) Bara träffas lite, prata och jaa.. allmänt umgås...

Annars idag har det varit lite varierande på jobbet, fick först och främst vara med på frukosten=) Sånmt jag vill göra, var väöl inte så jättemkt men bra komma in i det tills det blir mer folk.
Sedan har jag fått vara i köket lite eller fick hjälpa med en ugnsomlett=)hehe... men skoj det och sedan har jag fått vara med på luchen, servera eller vad man säger. Spännnade!

Gick väl sådär, svårt veta vad man ska göra liksom,. aldrig serverat tidigare=(

Jajja.. nu är jag hemma iaf, gjort en god middag till oss, blev ugnsomlett, blev så sugen på det på jobbet så jag vara bara tvungen göra det här hemma, sen en sallad på det.
Sa till Emil att jhag ska försöka lägga i orning recept för veckordagarna, Lätta recept som jag ska laga varje dag eller åtminstone varannan=) Skopj med lite nytt och sen äre nyttigt att äta varierande med istället för att komma hem hungrig och bara ta nått snabbt och enkelt. PLANERING!

Mira har fått en lite runda idag, kan ta en till lite senare, hoppas även jag orkar gå bort lira lite fotboll idag, se hur det går till här, sen ska vi leta boende, ny leilighet behövs, Fukt överallt i denna=(Grrr... Skit!



Svar på lite frågor:

Japp! vi har ny bostad, flyttat upp till Nord Norge ju, bor på en liten ö nu så vi har ett boende på mindre än 50 kvd men ska finna ett nytt men lite svårt här tyvär då vi inte har några möbler=( Men en lapp ska upp i butiken/posten idag.

Jag ska försöka skicka över bilder till dig Miika så fort vi får tummen ur röven;) hehe.. denna dator eller uppkoppling er så seg så man tröttnar=( Men vi ska fixa!



Har ni haft en trevlig helg då?

Nu börjas det!

Usch! ¨Denna dag er inte med mig iaf, så fort jag går utanför dörren så ere antingen snöstorm eller så börjar det hagla stora bitar som snärtar rakt i ansiktet av blåsten eller så ska gymmet vara stängt just när jag är ledig och har all tid i världen att gå dit? VARFÖR?

Jag er hemma själv med Emira, vi har inget att göra i denna lilla hydda förutom att starta en film somn alltid eller sitta framför denna dumma sak som tagit över denna värld!

Emil jobbar och jobbar, det har knappt gått en vecka och han får jobba hur mkt han vill och inte tackar han ju nej.... Skulle inte jag heller gjort om jag fått jobba, men har man sådan tur? NEJ! Fast sen går ju inte livet ut på att enbart jobba och få pengar utan att leva sitt liv med violket jag itne gör känns det som, sitta inne och lata sig=(USCH! jag vill hitta på saker, i sommar ska jag faan ut och resa, om jag så ska göra det helt själv, men ut ska jag, hitta på äventyr och njuta av att vara fri utan några jävla bekymmer.
Vilket ämne jag kommit in på, tror vi skippar detta, kanske ta sig en sväng till butiken,finna lite saker som behöv köpas hem... En borste till mig, kan ju inte gå runt se ut som en mullvad hela dagarna=(


Deppig dag!


Min fria dag!

Idag denna fredag har jkag fri, tänkte mig gå på en lång tur men tror jag hoppar det, SNÖSTORM! galet!
Så jag funderar om jag ska ta på mig gymkläder och traska de där 50 meterna och träna liter kanske...=)hehe...

Men men... Har varit ute en liten tur, fäöljde Emil till jobbet, han skulle ju egentligen ta bilen som är helt insnöad av att plogen bara skvätter förbi, vad tror ni händer när han försöker komma ut, jo han fastnar=)hahaha... jaa.. då får ju jag springa ut där knappt iklädd något och backa medans han puttar=)Vilken kalldusch kan jag säga!

Nu tittas det film och Emira nanar, föresten, hon har spräckt upp soin klo=( blödde massa igår=( Stackarnm, en spricka rakt över hela=( Får hoppas det blir bra med det, fick springa runt med en strumpa igår för att hon bet på det.

Nu ska jag pyssla runt lite...

Men titta gärna förbi på vår lilla ö vi bor på=)

http://www.lovund.net/

Jag jobbar på det hotellet med=)

Ha en fin dag!

Ännu en dag

Ännu en dag som Mira klarat galant=) Vi blir så stolta.
Dock blev det en stressig morgon, försov oss eller klockan ringde aldrig, Tur att Emil bara gick upp sådär och kollade klockan som visade sig vara 20 över sju och vi skulle upp halv sju...Hmm... knasigt så ikväll ställer vi två klockor!
Mira fick ingen morgonpromenad utan det blev äta frukost och sticka till jobb direkt.

Min dag har varit sådär, först inget att göra, städa ur ett hus och sedan fick jag vara med och renovera stugor=)KUL! Jag ska hjälpa en som heter linda, hon har redan gjort en stuga. Så idag har vi plockat ut möblerna, dragit lister och tvättat väggarmna, sen hann jag börja måla taket=)Kul kul! Blir samma röra imorgon, sen är jag ledig fredag och ska jobba Lördag kväll i baren, wohoo! galet nervös och stirrig, jag kan inget om att jobba i en bar????
Hoppas alla bestämmer sig för att vara hemma den kvällen!

Mörkt är det typ dygnet runt här, mörkt när man går och mörkt när man kommer hem, lite trist men det går mot sina ljusa tider här.

Promenad har vi hunnit med, varit ute och kollat ett hus som är till salu=) Inte för att vi ska köpa, bara kul veta lite.... Annars finns det en möjlighet att hyra ett hus här, det huset jag var och städade ut idag men jag vet inte, väldigt stort, kallt och gammalt, mycket rum=( Behös 4 sovrum? vi är två pers! Men annars var det väl gulligt, gammalt och sött som jag gillar men det sa bara inte klick!

Nej! Nu ska jag sätta mig hos emil och kolla Arkiv X, vi har börjat om från början=) hehe... Lovund:FILM

Måste finna andra intressen här, funderar på att starta i gymmet på fredag=)

Snart kommer jag förhoppningsvis igång med studierna med=)hehe

Första dagen på jobb!

Då har första arbetsdagen varit, började med en tidig morgon med en promenad med lilla damen=) Sen satt jag och Emil i lugn och ro och slappade fram tills det var dags att gå till jobb.

Väl på jobb blev det rundvisning och snack om arbetsuppgifter m.m.
Sedan dimpte fler anställda in och det bllev presentation typ=) Kände smått igen någon=)

Jajja.. dagen har varit lugn, inte mkt att göra då det inte är några gäster där. Kommer var såhär en stund.

Har även blivit erbjuden att jobba på Lördag i baren men fick fundera på det=)Gott! fast borde tacka ja, så jag kommer in i allt innan det blir för mkt att göra.

Jajja... Emil har även han haft en trevli dag=) Vi äär så gott som nöjda och glada över att vara i jobb igen!

Emira har klarat sin ensamna dag helt utmärkt, hon har varit spå snäll så snäll så, inte gjort något hyss, bara vält ner duken ifs men det gör inget.
En duktig flicka vi har. JAG är så stolt så!

Jag fick sluta en aning tidigare så jag och tösen gick och möötte upp husse på jobbet, det gillar emira;)

Nu på kvällen har vi handlat och lagat mat, jag har gjort vårullar, till hade vi en blandning av ris, majs och morort och sen en kall hemmagjord sås. Mmmm...Gott!

Nu tycker jag det är dags att gå på tur med emira!
 

Har ni haft en bra start på detta året? Vore kul med lite svar ibland=)




Bilder på vår lilla bolig

Jag tänkte dela med mig lite bilder på vårt nya hem, det är ju inte så stort men det duger gott och väl för oss tre.

gg
Här har vi då storarummet och köket,. litet och lätt, tyvär ingen riktig ugn utan har en sådan liten på bänken=)hehe...
Gammal skrotig soffa men mysig, allt är typ ihopplockat, lite saker från lite hit och dit=) Matchande eller??hehe...

Jaha...detta internet som vi har nu tillfälligt fiunkar ingen vidare så jaa.. det blidde bara en bild, har hållt på här ett tag nu men ger upp!

Annars har dagen varit lugn, mest varit inne då det varit snöstorm sen vi kom och idag har det varit fruktansvärt, blåser och ha sig som bara den, flyger typ iväg om man går ut så vi föredrar att sitta inne, spela kort, dricka tee och se på film=) Bättre söndag finns väl inte?

Promenad har vi hunnit med trots vädret, man får ju försöka ta sig ut iaf, Mira och jag träffade ett par som hade en pudel, blev lite gnäbb där, den hunden gillade inte emira, skällde och betedde sig dumt åt tycker jag, Mira blev rädd, hon gillade inte den pudeln kan jag säga... jajja!

Imorgon är det första dagen på jobb och jag är nervös, Emil är lugn som vanligt=) Jag ska la sätta mig och spela vidare nu så hörs vi imorgon efter första arbetsdagen och Mira ska ju vara ensam hemma i ett antal timmar, får väl se hur hon handskar det, Bra tror jag, bara hon får ligga i sin nya favoritfåtölj ska det nog gå fint=)hehe...




Vi är framme...Jippi!

Vi har kommit fram till Lovund, ÄNTLIGEN!
Körde direkt efter frukosten, fanns ingen i recepptionen så det blir att skicka ett mejl om klagandet!

Turen gick fint, vägarna var perfekta och knappt en bil på vägarna, bara massa snö och massa havsörnar, fick tyvär ingen bra bild, var på tok för långt borta men det ska vara jättemånga sådanna fåglar här på ön så vi lär väl få bra många chanser.
Väl framme vid kajen, blev det typ vänta 2 timmar, vi tog oss en promenad och busade med emira för att få henne trött, kastade hennes nalle mellan oss i väntsalen=)hehe.. Slut blir hon!
Jaaa...sen var det väl dags köra på båten, visar sig man itne får ha hund uppe i salongen så lilla damen fick tyvär stanna i bilen=(Grrr... dumt! Men Emil fick springa ner varje gång vi stannade för att kolla till henne men allt gick fint, hon sov=) Duktig flicka!

ÄNTLIGEN säger de att vi är framme på Lovund, gick ner och hoppade in i bilen och körde iväg, träffade Rasmus(Emils jobbarpolare) och hans familj som hade nyckeln till vår lägenhet. Hejade och snackade lite.

Lägenheten duger väl=)hehe..KALLT! SVIN KALLT! Liten och mysig var den iaf.
Vår gamla hyrewsvärd och rasmus kom sedan tillbaka med en helt ny säng som kom med fäörgan precis! Schysst! Hur snälla som helst, en helt underbar säng, får se om den är go att sova i=)

Nu har vi iaf hunnit med att äta lite hamburgare och sitter och kollar harry potter.

Fick en välkomsgåva av Rasmus och hans fru Linda, en vinflaska, godis och två öl=)GULLIGA! de tyckte det var kul vi var tillbaka på ön=)

Nej! Nu ska jag krypa ner unde bamsefilten min och v'ärma mig för jag fryser...BRRRRRRR.....

Mira damen har allt saknat sin säng, gosart för fullt i den..Pysen!

Natti natti!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA, HOPPAS PÅ ETT SUPERÅR!


Nu är vi i Hemavan

Då har vi kommit så långt som till Hemavan, anlände igår vid en två, tre tiden. Nu är väl klockan runt åtta och vi väntar på att frukosten ska öppna. Det har varit en helvetesnatt, jag vet inte hur jag ska berätta men gör det sen, ska göra det för vår kära receptionist med=)=)=) Hoppas på pengarna tillbaka, för sova, det har vi då inte fått göra förens ca 30 min innan klockan riungde, då var det kanske tyst!

Vi åkte från Halmstad i OPnsdags morgon, sa hej hej till far och drog iväg, när vi kört några timmar kopm vi på tanken att ringa polaren Jessica i Karlstad och kanske titta inom en timme eller nått och säga hej, så vi sänder iväg ett sms och visst går det fint, så när vi väl kört såpass långt åkte vi inom Karlstad och gick på tur i svinkylkamn, dökallt, sen drack vi en kopp kaffe och åt en kanelbulle. Mmm... Det var gott och mkt trevligt att träffa Jessica igen, det var väl 1½ år sen nu men så lik hon var sig=)

Sedan åkte vi vidare frusna...Brr... Mycket snö kan jag lova er!

Stannade sedan i Sveg lagom till fem- sex tiden, hade hyrt en liten stuga där som var hurmysig som helst, resterande av kvällen blev att laga mat, mikrade de vegetariska burgarna och japp! det fick då duga...
Sedan kollade vi tv och hade det lungt och skönt.

Mira och EMil var ute och sprang lite i snön, Emira försvann nästan så djupt är det=)

Dagen efter blevlika tidig som den första, upp fem och iväg vid sex. Morgonen gick fort, inte en bil på vägen och d et var bra väder...

Lite mindre körrunda idag men ändå lika seeeg. tröttsam och jobbig, jag känner att Emira ä'r trött och uttråkad, hon sitter ju kopnstant i mitt knä och jaaa.. bökar runt. Jobbigt. Men om morgonen och kvällen sussar hon så sött! Vi båda tycker hon är väldigt duktig, det är rätt jobbigt att åka såhär långt.

Men bortskämd har hon blivit lite, får ligga och nana med oss i sängen, gud som hon sover, som en riktigt prinsessa, njuter som bara den och somnar snabbt som bara den.

Nej! Nu ska jag springa på toa på¨andra sidan gatan då vår itne är brukbar p.g.a äckliga töntiga idioter.... Nerpissade=)

Sen hoppas jag på att frukosten är öppen! MUMS!

RSS 2.0