Semestern slutoch allvaret börjar

Igår kom vi hem till Kära Bergen igen, klockan var väl en sex eller nått, blev packa ur bilen, tillreda lite mat och sen gosa framför tvn, en liten promenad han vi me också, behöver ju allt röra på sig.

Bilfärden gick fint,Mira låg fint i baksätet med Pem och sov=)hehe... inget gnäll där inte.

Annars har veckan gått fort med mykket roligheter, massa promenader har vi haft, Akke har fått röra på sig ordentligt och det har varit hur kul som helst att fått vara hemma hos familjen en stund.

Mira och Akke har så kul ihop=) Ska allt lägga upp lite bilder på dem närd e leker i trädgården.

Annars han vi med att åka på en fisketur som jag så länge velat, tjatat på pappa som bara den, så i Torsdag efter att pappa jobbat klart åkte jag,EMil, Mamma, Pappa, Madde och Sabri till Attavarasjön. Självklart földe de två små liven med=)

Väl där blev det först kolla läget, sen fixade vi spöna och så åkte jag, pappa, Madde och Sabri ut med båten en tio tjugo meter från land bara och började kasta. haha.. galna Sabri och pappa kastade som dårar, pappa hade spöt över huvvet på en så man trodde kroken skulle hamna i huvvet ju. Själv satt jag med mitt pyggmespö, ett spö som jag fick när jag var "LITEN" Då fattar ni nog vad jag menar, kastar som faan men linan tar slut och blopp, var bara att inse att det inte behövdes kasta så långt=)haha.. fick nöj mig med att komma några meter ut bara...

Jajja.. fisk fick vi inte men vad gör det, en härlig tur på sjön är väl nog=)

Mira fick även hon åka med, åkte in och hämtade henne så fick hon åka med, eller paddla med, var ju ingen motorbåt utan en roddbåt.
Just det! Första gången vi åkte ut, stod mira på kanten av landoch tittade, började pipa och gnälla, försökte verkligen gå ut i vattnet och komma efter, hon trodde vi lämnade henne,haha.. stackare, Emil fick stoppa henne från att simma efter, så duktig är hon itne riktigt, behöver träna mer på sitt simmande.

Efter fiskandet blev det grillat...Mmmm... där satt vi och had edet hur mysigt som helst. För vad är goare än en utflykt där man grillar lite, lever lite utelivstilen...Ahhhh!
ÄLSKAR NATUREN!

Plundrade även Mats plommonträd.Mmm...

Mira och totte hade det gott, fick varsin korv tillslut! Sedan var det fäästingjakt väl hemma, inga sådanna objudna gäster inne i huset inte=(Usch!

Härlig dag som avslutades med en 88 glass hemma......

Sista dagen hemma på Fredagen var en lugn dag, senare mot eftermiddagen blev det match för min del, Vapnö behövde en extra spelare och visst ställer jag upp!
Åkte iväg en 3 timmar. Förlorade dock matchen men äsch! roligt att röar på sig lite.
Emil var i stan under tiden, träffadeupp Pem som ska följa med oss till norge.

Sedan på kvällen vi en nio gick jag ner till Mina kuiners pappas kalas och satt och roade mig med hela min släkt! MYYS! det var faktiskt hur trevligt som helst och jag har verkligen saknat de där släktträffarna.
Nästa blir inte förens jul=)



Fullspeckad dag på tur

Idag blev en sånhär lång dag med massa ting, visst vi kom hem lagom till tre men ändå hunnit med en hel del.

Stack hemmifrån vid kvart i sju, åkte till Eftra där Josefin bor, skulle lämna av Emira där.  Jossan och lille sonen Elliot skulle vara hundvakter medans vi åkte till Ullared för att shoppa på G-kås.
Blev en liten pratstund innan, väckte Elliot och fick höra hans nya ord: traaaktor. haha... så sött.

Sedan åkte vi vidare, ingen kö alls som vanligt så vi traskade in.

Shoppade loss, Emil gick åt sitt håll och jag åt mitt.

Sedan hjälptes vi åt med sakerna till Norge.

Tro det eller ej men det blev både dyrt och massa saker.... Tiden rann iväg som bara den??Knasigt!
Men vi var iaf nöjda, glad och hungriga så det blev en andra frukost ute på serveringen. Hann med att köpa ett par skor med.

Jaa... en bra dag!

Klara lagom till elva tror jag, så då åkte vi tillbaka till Eftra. Mira var väl glad när vi kom.
Blev en stunds pratande där igen, bus med Elliot och massa plockandes i deras träd, mums! älskar  trädgårdar med massa fruktträd. jummi! Bara plocka åt sig en massa. Mmm...

Hann tyvä rinte stanna jättelänge hos Jossan men bra hade det gått, Emira hade visst somnat på sin filt och Elliot hade lagt sig brevid och somnat..Gulligt!

Efter blev det vetrinären som bara låg rakt över vägen typ, Skulle kolla Miras utslag hon har. Gick fint där, visst Mira morrade lite mot folk men inget elakt morrande utan mer osäkerhet. Lukta gjorde hon massor, massa dofter där ju.
Charmade vetrinären gjorde hon. både med sin charm och med sina fisar..Hahaha.. vilken ouppfostrad hund vi har som fiser hur som helst.
Troligen visste hon vad det kunde vara så vi fick åter igen recept men ett starkare antibiotika=) Skulle andvändas i tre veckor. sen en återkoll som vi får göra hemma.
Så får vi hoppas på det bästa. SNälla säg bara att det inte är någon allergi, lät krångligt!

Jajja! Nu är vi hemma, fått bilen hämtad från verkstaden, fått i oss lite mat och har hunnit med att bada båda vovvarna med lite motstånd!  Mira hatar att bli badad och Akke var väl itne heller så förtjust i det men han stod iaf stilla lagom mycket.

Resten av dagen vet jag ej vad som sker, men en promenad skulle sitta fint här när som......

Semester i Sköna Sverige(Halmstad)

Jaa.. en liten hemlighet vi har gått och burit på, speciellt för mina föräldrar som är så nyfikna på allt..haha... Vi överaskade dem väldigt när vi skrämde dem igår morse, hur skulle de kunna tro att vi skulle komma, EMil skulle ju börja jobba på måndag var det första hon slängde ur sig förutom: Ungjävlar!

Emil och jag åkte från Bergen lite innan tolv i Lördags, jag hade jobbat på förmiddagen så vi stack direkt efter. LÅNG väg men resan gick bra, stannade några gånger för att Mira skulle få sträcka på sig, sen väl vid nio nått var vi framme i Strömstad som fick bli övernattningsstället, samma ställe som vi sov på när vi åkte till Bergen=) Varm natt, frös inte över  huvud taget utan tvärt om.
Vaknade typ hela tiden under natten, blir oftast så men väl vid fyra fem var jag utvilad så då tyckte jag vi kunde försöka komma iväg, blev rasta damen,ge henne mat,  fixa sig själv, slänga i sig en youghurt och sen körde vi.

Svenska vägar går ju så mycket bättre än Norska. Är ju en ren lyx att köra på våra vägar.

Väl ått på morgonen körde vi in till Trönninge. Det var här det roliga började, hehe... Ställde bilen en bit bort från huset så de inte skulle se den om de var uppe, sen gick vi bort och släppte in Mira på tomten, fort sprang hon upp på trappan och började pipa, ingen som märkte henne inte, så då knackade jag till på deras fönster, då fasen börjades det dras i persienerna för att kolla läget, men vi hade ju gömt oss så de såg inget... till slut öppnade mamma dörren och får syn på vår lilla dam, haha.. slänger ur sig: Ungjävlar!

Hahaha... vi bara flabbar!

Pappa hade sagt åt mamma att inte knacka på rutan=)haha... knasig han är.

Jajja.. som vanligt var vi HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA!

Jag fick dock en chock! Akke var så stor=( stackaren! Han har int ehaft det lätt med hans sjukdom och alla mediciner som förstört honom men samtidigt hjälpt honom, men han var så mycket gladare än förr! kändes tryggt att se att han har det bra.

Hur såg våran dag ut då:
Kaffe bjöds det på, störde dem precis lagom tilld eras frukost.
Sedan blev det bus i trädgården, mira och Akke leker så otroligt fint, BÄSTISAR! Syskonkärlek!
Åkte ut i Simlångsdalens skogar, traskade och plockade svamp och blåbär, hundarna levde livet. Fästingarna med tyvär, blev att ruska av sig alla sen.
Kollade även ett hus som pappas vän köpt, eller han hade köpt mark och huset stod på marken. Grymt snyggt hus, bästa utsikten någonsin, jag vill jag vill jag vill ha...haha.... bara det hade varit lite mindre men annars går det ändå.
Jajja.. får väl se vad de ska göra med det.

Sedan träffade vi mina morbrödrar, de kom på besök.
Gick en sväng nerom min faster för att säga hej!
Ja... sen blev det god mat och en walladerkväll!

KAN DET BLI BÄTTRE???

Idag har vi hunnit med en promenad ner mot stranden, gick ej hela vägen ner, sprang och hade oss så vovvarna var trötta.
Pysslat lite med bubblan, Emil håller på för fullt nu.
Jaaa.. en lugn dag!

Sista tiden på ica

Pustar ut lagom nu, en enda dag kvar på ica och det är imorgon Lördag, 6 timmar sen är det slut! Wohoo! Då kommer nästa preoblem dock, nytt jobb, nervösitet ochnya ting. Mmm
Emil jobbade sin sista dag idag och nytt jobb har han förmodligen=)Good!

Annars ahr Freydis åkt hem, hussen hämtade henne runt fem tiden igår, lungt och stilla är det hemma nu, inga hundar som springer runt utan Mira är lugn. Tror dock hon saknar Freydis lite.....Hehe...

Emil har städat hela huset idag, behövdes=(Ahhh... Hår överallt efter Freydis. Blää.. Visade precis ett plagg från den rena tvätten, bara att slänga in i maskienen igen, HÅÅÅR!

Igår blev det en krot promenad med EMira, gick bort och lät henne bada lite, kastade pinne och hon hoppade ut och hämtade den, blev lite simmande=)

ikväll blir det lungt. Wallander tema har vi.

Ha en fin helg!


En regnig dag, vad finns att hitta på?

Dagen startar väl mer eller mindre med att min klocka ringer vid sju, stiger upp, tittar ut och säger: Näääääää.... Kollar utanför dörren ser det lyser, Anna är redan uppe??hmm... hehe... Regn betyder ingen kajakpaddling=(TRIST!
Våra planer var förstörda. Jajja... när vi ändå är uppe så, kaffet sätts igång och vi komemr på en bra ide, vi tar en promenad med vovvarna så blir vi alla glada=)hehe...

Härlig liten runda, äslar verklgien morgonpromenader... En bra start på dagen.

Väl hemma tar vi våran kopp med kaffe och jag fixar till lite scones som frukostoch tilld etta såklart min favvo gröt=)Mums! Älskar verklgien gröt på mrogonen.

Hundarna är nöjda och glada med sin mat, båda är så otroligt hungriga känns det som? Visst Mira får lite mindre mat än vanligt men inte så extremt, Freydis vet jag itne hur mycket man hon ska ha så jag har gissat lite dessa dagar,ingen aning om vad det är för mat ju=(gash!

BONANZA idag! Wohoo!

Bud har det varit med vovarna inne, full fart varje dag tycker jag, leker som bara den inne, men lite stirrigt ibland och fula miner=(Ack! gillar vi inte.

Anna och jag pös iväg runt ett tiden och kom väl inte hem förens en fem halv sex, var på ikea och på Åsane senter och shoppade lite. Mira fick en röd låda till sina leksaker, men den var visst lite liten=(men fin ändå.

Jaa... dagens höjdpunkt var nu ikväll då vi gick ut på en lagom promenad alla tre med båda vovvarna i ösregnet, bara på med regnset och stövlar och trska ut, finns inget dåligt väder bara dåliga kläder sägs det.
När vi kom halvägs tyckte jag vi skulle kolla i vattnet, rätt kul och se om där är några baddarkarbboreller fiskar, brukar finnas där=)coolt!
Freydis blir helt till sig när vi kommer till vattnet och vill typ hoppa i så det slutar med att vovvarna får bada=)haha...
Mira är en fegis, står och väntar på att Freydis ska komma in med pinnen hon hämtat, sen testar vi att låta Mira hömta den själv och hålla Freydis, vad tror ni sker? Mira simmar ut och hämta pinnen=)Wow! asså! Helt glad blir man att se henne simma sådär...Blir lite för mycket till slut eller pinnen kom lite långt ut och det såg ut som hon sjönk..haha.. Snacka om att jag blir orolig att se henne sådär, känns som hon ska drunkna, gahh! blir lite nervöst. även om hon itne är långt ut men ändå.
EN orolig mamma är jag allt till henne.

Nu ligger sötisen och snarkar vid mina fötter efter några om och men om hur hon ska sova i sin korg.<3

Imorgon är det hundetreff igen och det kanske blir en tredje hund i huset som vi ska passa, men bara för dagen då ögaren ska och dyka=)haha... spännande, samma ålder som Mira vilket betyder lika mycket energi=)hehe.. Fullt hus imorgon asså.


Veterinären

Igår ringde jag om en tid hos veterinären, Mira har kliat sönder sig helt totalt, sår lite här och där, konstiga utslag och jaa... vet inte vad?
Emil fick ta henne med sig imed jag jobbar senare än han och han sa det gick fint, fick väl dra in Mira först men sen när hon fick en godisbit gick det bra.
Emira träffade massa vovvar och en katt=)haha...

Fick inget direkt svar på vad det kan vara men fick med oss en massa recept till både Emira och Freydis. Ett mot såren Mira har och sen lopp/skabb medel till båda. Får vänta tills torsdag då Freydis inte fanns så de skulle beställa hem.

Hoppas detta nu blir fint. Har meddelat Freydis husse hur det ligger till med och det var ingen fara, tyckte det var bra vi kollade upp det. Det är lite pinsamt att det hände rnär vi ahr henne=(hehe..men vi bor på landet och här springer massvis med vilda djur, rävar, ekorrar rådjur eller hjortar eller vad det nu är=(

Annars fäller Freydis otroligt, jag kommer aldrig köpa en hund med långt hår=(gud! dammsug 25 ggr omdagen minst. haha...men självklart gör det inget, vi gillar Freydis ändå. Damen har varit väldigt kelig idag kan jag liva=)haha.. hon är så söt när hon vill gosa, kommer i full fart tittar på en och lägger sig helt raklång med benen rakt ut och puttar på en med nosen=)hahaha...
 
Promenad har det varit, en liten men skön.

Mira hóch jag har varit på en löprunda.

Nyss åt vi nybakade scones med gott te till. Mums!

SNart sova och ny jobbedag imorgon och jag ska på en intervju och hoppas hur mycket som helst på att det ska gå bra=)hehe...JAPP!

Imorgon måste vara en bra dag som idag!


Hundetreffen idag

Idag har vi äntligen varit på hundetreff igen och jag fick med mig min kamera,wohoo.. för mig.

Annars startade dagen med en morgonpromenad, jag, Emira och Freydis...Myys. Sedan kom vi hemoch tog oss en underbar frukost, Vädret är hur vackert som helst så denna dagen kunde inte bli bättre.

Bakning hans det med, knäckebröd. Mumma! Sedan blev det Bonanza och sedan tog vi oss till platsen där hundetreffen är, passade på att komma dit lite tidigare för att hinna med en promenad, sen är Freydis så försiktig så det var väl bäst att vara där först typ så kommer det en hund i taget typ.

När vi kom var det rätt tomt, typ två hundar....Men de hade det kul=)Sedan kom det en efter en hund....

MASSA VOVVAR IDAG!

OOooo....Titta vad Emira har växt på bara några sekunder=)hehe

Oo

Näää...bara skojjar! Men det är rätt likt, typ en kopia av Emira=)haha.. rätt kul.
EN blandning av rottweiler och staffe=)
Så söt och har helt underbar päls.

Mie
Här börjas det busas, värsta fluffiga hunden, Mira gillade att leka med denna.

h
Här får Mira lite godis, satt fint men kunde väl itne hålla sig, magen kurrar väl på henne då damen går på typ diet=)hehe... Behövs, sen testar vi om det är hennes vanliga mat som gör så hon kliar sig.
Hunden brevis heter Xena, den bestämmande vovven på träffarna, hon ser till att alla sköter sig=)

jk
Freydis njöt så länge det inte fanns så mycket hundar, sedan blev det skrämmande tyckte hon, sprang i hälarna på oss eller gömde sig under bänken där ingen typ kom in=)hehe.. Fegis! Men hon var duktig, lekte en hel del i början.
Till sist fick hon nog och sprang iväg ut på stigen och sa: NU VILL JAG GÅ HEM!

g
Flock med vovvar, mria finns där i mängden någonstans. Söta vovvar.

omgivningen
Mira hittade en favoritkompis att leka med igen, den spinkiga vit svarta pointern=) haha.. han var förtjust i damen vår.
Samma sak gällde damen som står till höger, träffade henne innan hundetreffen, hon ställde massa frågor och undrade om vi hade tänkt behålla Mira länge till?? Hmm.. Hon ville typ nästan köpa emira? hehe.. konstig dam! Tog massa kort på henne och så. Sa att Mria var exakt en sådan hund hon ville ha.

ALDRIG ATT VI SÄLJER VÅR TÖS! Hon är våååååår. Man säljer väl inte sina barn?????

ho
Hojj hojj vilket hopp! Bästisar för en dag!Va gulligt!

hh

ff
Denna hunden är så fiin, har sett den på hundetreffen innan, har så fint utseende=)Aww...

gg
En del av folket där...

söt
En helt söt liten goldie, som denna har vuxit på några veckor=) häftigt att se, samma sak gäller med en labbe som det kommer en bild på sen, den växer också så det knakar.

gg
Emil och Anna ser så så glada ut! Se så vackert väder vi har..Ahhh! man får ta vara på dagen när det är såhär fint alltså, imorgon komemr säkert regnet igen.
sch
Springer tillsammans. Mys! Kul att alla hundar typ går så bra ihop. Mira leker med vem som helst.

gg
Titta så lika de är... Kanske itne bästa bilden men.

bud
Den söta lilla labbevalpen leker=)haha.. kaxif liten en, ge sig på vem som helst typ.

Detta är i bilder jag har att bjuda på.... Har varit en trevlig dag på hundetreffen.

Nu har vi varit hemma ett tag, jag ahr hunnit klippa gräsmattan, Mira och Freydis har hunnit sola ute... Ahh!
Nu ligger det två halvdöda vovvar på golvet som kommer att sova hur gott om helst ikväll!

Ha en fin kväll!


Liten Fredagstur

Efter jobbet idag åkte vi iväg med båda vovvarna till Midtun som ligger en tio minuter härifrån, tog dock längre tid imed jobbtrafiken=)hehe...

Tog oss en liten priomenad i skogen där +badade=)
SKulle seom Freydis var en badfantast och fasiken va hon badade, tog en pinne och kastade ut och hon i full fart efter utan tvekan, älskar verkligen och bada den lilla vovven. Mira däremot tod en bit ut och gnällde , skällde på Freydis... Haha.. fegisen vågade in ut, hon väntar istället vid kanten tills Freydis kommer med pinnen och sen snor hon den..Hahaha... smart vovve...

Men tror det eller ej, Mira tog steget ut sedan, Följde med Freydis ut i vattnet och simmade, coolt! vilken duktig vovve vi har, bra Freydis som visar Mira hur man gör.

Så nu simmade båda=)

Träffade även massa vovvar som vi hälsade på.

Sedan åkte vi för att handla och vovvarna fick sitta i bilen...

Pizza blev det väl hemma... Myys! Lugn kväll, jobb för mig imorgon bitti=( Trist! Sen hoppas vi på fint väder, kansek det blir kajaktur=) Hyresvärden har en kajak vi får låna...Wohoo.....

Svar:



Hei Mika!
Okej! Vi slängde i lite vikter förut när Mira var liten så det går säkert bra att lägga i vikter, vi började med bajspåsar, leksaker och sådanna saker. Ifs fick Mira sin redan första veckan typ.... Bra väska att ha med sig iaf, förvara praktiska skaer i=)haha...

Okej! Jag Mira har med fått hägnpattar=( Gahh! ser lite töntigt ut på henne, kanske får köra i gång med ett hårt pass träning kanske och mindre mat.
OKej! ja.. det är väl härligt med motion=) Hälsa dem i Småland=)

Tänkte, ni kanske vill skicka lite bilder på Lycke till oss? Vore kul att se=)


Första dagen tillsammans...

Då har det gått en natt och en arbetsdag och Hundarna lever än=)haha...

Freydis kom hit vid en åtta igår,  La sig direkt i underläge så fort hon såg Mira=)hehe.. ltien fegis.

Sedan skulle det hälsas och lekas, tyvär blev det inte länge då vi skulle gå och lägga oss. Kvällne gick fint, lite mycket spring och mycket rörelse, Mira somnade ju inte direkt precis, låg och sträckte sig och försökte komma närmare Freydis bur=)hahaha... Fulingen!

Men till sist somnade vi alla.

Morgonen var full fart, Freydis blev överglad sa EMil, hon trodde nog hon var själv i rummet=)

När jag väl vaknade blev det liv igen och vi gick ut i trädgården=)
Maten sattes fram, Mira ¨går på special diet,(ris, morötter och korv), ska se om det blir bättre med hennes kliande och hennes hud.
Hon har massa skorpor i huden och kliar sig extremt, Kan det ha något att göra med ny mat? Hmm.. Kör pedigree nu, innan hade vi friskis. Felet är att vi har haft pedigree innan så??? men vem vet..
Vi får se, annars får det bli en koll....

Iaf... Freydis ville inte ha mat, hon har rört maten litegrann nu bara...

Bus och stoj blev det denna morgonen iaf...haha... Vaknade man till rejält.

Jobbet har väl gått mindre bra, längtar till Lördag eftermiddag då jag är ledig=)

Olyckor som had ehänt idag hemma var två fläckar på min dörrmatta, mistänker Freydis eftersom det hade varit stora pölar om det varit Mira. =) Men det gör inget...
ANnars har allt gått fint.

Anna och jag har varit ute på promenix med båda vovvarna så det fått röra sig, blir väl en till lite senare, kommer försöka vara väldigt aktiv nu dessa dagar, de behöver det=)

Kanske ska ut i köket och fixa maat samt ta en dusch! BEhövs!

Fredag imorgon och typ alla vikarier slutar, trist! Blir lite tomt tror jag.....

Mir
detta var från i helgen när jag passade Freydis=)hehe.. Mira buttrar för att Freydis inte vill leka typ=)hahahaha...
Freydis vill springa och bli jagad, Mira vil brottas och fajtas....

Idag...

Idag kommer Freydis hit,vet dock inte när men ikväll sas det, hoppas bara detta sker innan vi går och lägger oss, men lite måtta måste det ju finnas iaf... Jajja...
Nu ska hon bo här i typ 2 veckor nått, ser vi fram emot, Mira med, säger jag Freydis reagerar hon faktiskt=)haha...
 Nu väntar vi.......

Måste bara skriva en snabbis=)

Haha.. dagens stjärna idag går till miras två hängande drägelspiror som hon har på vardera sida av munnen=)hahaha... hahaha.. jag kan itne sluta skratta, det ser bara för jäkla roligt ut, snacka om låg humor men jaa.. jag blir glad av det iaf=)hahaha...

Hon ser ut som en valross typ=9haha... går runt här och fattar inget med ett smil på leendet=9haha

Vilken grisig liten Mira=)

En underbar dag...

Ny vecka vilket innebär jobb jobb... Dagen har gått fint på jobbet, men lite segt... Men vad gör det=)
Väl hrmma var det en glad liten Mira i trädgården och en Glad Emil på altanen med en kopp kaffe i handen=)haha... detta innebär ju att solen sken=) Ahhh...

Mira är helt galen när man kommer hem, hoppar omkring som en groda=)hahaha.. Man blir så glad!
Det första jag gjorde var att ta på mig shorts och t-shirt sen sprang jag och Emira ut på en löprunda i skogen här uppe, skönt men lite tungt. Det är lika bra att ge sig ut direkt annars skjuts det bara upp.
Mira flåsar som en gris varje gång men hon tycker dte är kul att springa lös, kan hon lukta på allt och allt som hon vill, sen  när hon upptäcker att jag kommit för långt bort eller när jag ropar kommer hon i en himla fart och kan knappt stanna=)

Kort runda blev det.

Hemma gjordes det sedan mat, magen behöver ju det.

Emil och Anna åkte på sitt sista dyk idag=) hoppas de har kul. Alltså en Emira och Emma kväll igen=)

Annars har jag cyklat till lagunen igen för att handla smör som Emil glömde, köpte med lite glass hem med=) Mums! känner att jag ville ha det idag imed det underbara vädret, har ju stått ut med regn ett tag nu.

Nu däremot sitter jag och Emira i trädgården, damen skäller och morrar lite hit och dit vilket är oacceptabelt men hon vet att hon gör fel men hon gör det ändå, sen tittar hon på mig och typ ber om ursäkt, precis som att skallet bara hoppade ur munnen på henne=9ahha... knasig hund!

Nu ska vi gå in och mysa framför "Lilla" scooby doo och äta glass=)Mmmmmm.....


Jaaa... Emil vägde Emira idag, nu väger hon 22 kg. tjocka damen=)hahahaha...

Hej Mika! Va kul att du tittar förbi här=) Emira har inte börjat dra eller något ännu, alltså inga vikter eller något, vi har inte köpt någon sele ännu utan tänkte göra det lagom tills hon fyller ett år=) även en ny väska tror jag, för den hon har har hon växt ur för länge länge sedan=)hahaha...

Hur går det med lycke? växer hon med?
Hoppas allt är fint med er.


Söndag oc en lugn dag...

Har inte haft mycket för mig idag, vaknade och gick typ ut på en promenad direkt, behövdes för att vakna, Mira med för den delen=)haha...
Kommer hem och fixar min frukost, sätter mig ner och ha det underbart skönt... Emil och Anna stack till dykningen  igen så....

Sedan har det varit Bonanza men innan des hanns det med en cykeltur, Mira behövde komma ut och springa av sig, sedan fick det bli en dusch!

BONANZA.... blev dock störd i detta av annat som kom upp i huvvet på mig så... USCH!

Sedan har Freydis varit häär, de lämna av henne här vid en ett ungefär och direkt efter där gick vi typ ut och gick, gud va jobbigt att hålla två koppel samtidigt=)hahaha...
Men det gick fint. De gillar varann... Mira är lite för mycket på bara, låter aldrig henne vara ifred utan ska alltid lukta och hålla på.
Mira vill brottas och leka medans Freydis vill springa=) Mira hämtade leksaker och ställde sig framför Freydis men hon ville itne leka=)hahaha...

Sedan kastade vi pinne, då blev det liv i luckan.... Skällde och höll på=)haha... gulliga...

Jag kommer kasta in bilder imoron eller nått..

När Emil kom hem åkte vi in till byn dirket och skulle lämna över Freydis igen, fick bli en snabb passning idag då jag var tvungen att åka inom Legevakten(inget allvarligt)

NU är vi änligen hemma... har slängt i mig mat och ätit en fruktsallad med mjölk till... Mums! Älskar frukt, sen har vi massa över så den måste ätas upp!

Nu blir det slappe och imorgon är det jobb igen och en lång vecka med tanke på jobb på lördag med=(bläää... sen bara en lördag till! wohoo...



Angående med vikten Monika, våran våg krånglar helatiden och typ dör direkt nör mans att i nya batterier så vi står här utan våg tyvär=( Men jag ska se om vi kan väga henne imorgon så ska jag uppdater med vikt=)
LOVAR! Senast vi vägde henne var för en månad sen tror jag då vägde hon 20.5 men hon lär gått upp.



En Emma och Emira dag

Lite rörig natt tycker jag, jag springer på toa stup i kvarten och Mira sover dåligt, ingen bra kombination eller så väcker jag Mira hela tiden?? jajja... dåliga nätter finns, tur det är lördagsmorgon man vaknar till och inte en klocka som ringer halv sex.
Vaknade väl vid en sju idag, fem i till och med, Emils klocka skulle ringa vid sju så jaa.. han fick stiga upp fem minuter tidigare. Idag ska ju han och Anna på dykningen vilket innbär att Mira och jag ska ha en heldag tillsammans=)Jippi!

Började morgonen med en morgonpromenad men blev genast ARG! Grrr...
Vi människor klagar och håller på om att man ska plocka upp hundbajs efter sin hund, jag är en sådan som verkligen plockar upp, det är itne det men varför kan då inte vi förbannade människor hålla rent efter oss själva?? DET stör jag mig på...  Jag fann en ölflaska splaschad i marken bara några hundra meter bort från oss, hela gatan är full med glas, även en bit in i gräset... Varför stör sig ingen på detta, varför finns det inte skyltar överallt där man stör sig på detta, detta är skador, lite hundskit på skorna är väl itne hela världen jämfört med om våra hundar får glas under tassarna...

Detta är värdelöst tycker jag,jag blir så arg.. Inte nog med det så stötte jag på det på åter ett ställe när jag var ute och gick och upptäckte det inte förens Mira gick i det, samma sak var det med detta som var utanför oss...

Jag är glad att hon inte fick något i tramdynorna iaf, annars hade jag stämt den som äger denna väg... Usch för detta!

Skärpning tycker jag, man måste verkligen tänka på vad man slänger....

Men annars njöt vi av en morgonpromenad=)
Väl hemma blev det frukost och tv=) Ahh.. lördag och söndagsmornar är underbara....

Cyklade sedan in till lagunen för att handla hem mjölk, jobbigt att stå en söndag utan mjölk, allt är stängti Norge en söndag, tänk på det om du ska hit. Alltid handla innan söndag! Bensinmackarna är fullproppade och typ tomma...

traskade ut på åter en promenad igen...

Sedan städade jag, trodee Freydis skulle komma men när jag skickade och frågade trodde hon jag hade menat söndag=(så jajja... då blir det hunddag imrogon ist.
Kollade Bonanza och sedan åt jag lite och sökte jobb, sen var klockan mycket så jag och Emira begedde oss ut för att möta Emil och Anna på vägen. gick härifrån vid halv två, de sa de skulle vara klara vid två halv tre så lagom tid tänkte jag.
 Utanför möter vi en liten dvärg pinscher, aaa... va söt, Mira och den lekte för fullt, snäll man som hade den=)hehe..

Vi gick vidare sedan. Klockan blev kvart över två,, ingen bil?? klockan blev kvart i tre?? ingen bil?? Vi hamnade helt plötsligt alla redan i Blomsterdalen.. men vart är de.... gick en bit till sen väntade vi men ingen kom så vi vände om och gick tillbaka, klockan måste varit tjugon över tre eller nått när de kom tror jag.... Gahh!  jajja.. kursens fel, Korkade norskar.
Miira var helt slut, låg somen degklump i knät på mig.
Somnade gott hemma sen.

Phuu.. vilken aktiv dag. Magen har även fyllts av pastagratäng som var hur god som helst + en fruktsallad med mjälk till..Mmm...jummi!

Härlig dag!


Fotografering...

Emil och jag gick ut på ängen en sväng igår och jag tog lite bilder när han och Emira busade, tänkte lägga upp lite bilder.
Har tagit sådanna fräcka bilder när Mira kommer springande mot kameran, älskar verkligen de bilderna, ser mäktiga ut på nått sätt....

mir
Vilken söting som fastnat i kameran.... Hon verkar vara med på alla bilder...hehe..
1
Här börjas det springas... Kameran klickar...
2
här går det neråt....
3
hopp...
4
skutt...
5
Och sist men inte minst... Sista bilden tog jag väck, Miras rygg är nog inte så kul att se.
Tycker detta är grymma bilder, blir så coolt när hon kommer springande, man ser hur hon kämpar...
Fint!
bus
Lite bus fick det bli, Mira är verkligen stark, orkar hålla i=)hehe... man kan bara kasta runt med henne typ, jag ni ser själva.
bus
haha...schysst stil Mira har.
bus
hojj hojj.... vilken galen hund.

bus
Mira och (pappa Emil) gosar=) Någon sa att de säger så här i Norge=)haha.. lite töntigt, mamma och pappa....hahaha..
Eller Kristians säger så om oss iaf.

bus

cool
Väldigt fin bild tycker jag därför jag tog med den, hon ser så fri ut=)haha... och glad.
bu
Även denna var lite fin. Mm..



RSS 2.0