Jogging

Direkt efter jobbet tog jag på Mira kopplet och sprang ut påen joggingtur... Gott!

Mira tyckte väl itne samma som mig dock, Hon får mig och framstå som värsta vältränade då hon hänger släpande bakom=)hahaha...
Hon är itne alltid så förstjust i att springa hon vill som ferdinand, sitta och lukta på blommor=)hahaha... Våran söta lilla ferdinand.

Men nu är vi båda trötta och utmattade för en härlig eftermiddag. Lungt ska det vara.
Får se vad som bjuds, en god middag med en film hade varit myyys...

Mira hade haft lite oluckor här hemma sa Emil, spytt lite och kissat ner sin blöja. Lilla damen!
Jajja... jag blir inte arg för sådant, bara hon inte biter på ting så=)

Jag e så stolt över min lilla dam. Mmm...

Imorgon eller idag tänkte jag testa en ny grej med fröken Mira, vi ska ut och cykla, inlines funkar ju inte riktigt här om man nu inte vill åka i 200 km i timmen och endast tänka på kurvorna som kommer...Hmm.. hur ska liksom det sluta.

SÅ... cykel ska det bli nu. Bra sätt att ge henne motion på.

Ha en superdag.


Vilken värme....

Gud vilken värme det är eller har varit idag, sjukt, känner verkligen att det är sommar nu iaf... Dörren står typ öppen dygnet runt här i huset när man är hemma för att släppa in lite luft. Det jobbiga som alltid är när man bor på landet är att flugor, insekter och alla andra små kryp kommer in objudna=(Grr... Mira älskar det dock, det bästa hon vet är att utrota myror framför allt men även hoppa runt med munnen öppen och hugga efter flugor=)Hahaha... ska lägga ut en bild som bevis sen.

Annars jagar hon myror på altanen, ser hon en myra röra sig springer hon dit direkt, snokar på den och slupp så är den uppäten=)hahaha... Idag överlevde typ en myra och klättrade på hennes näsa men då vart hon smart och slängde ut tungan och svipp så fångade hon den från näsan och käkade upp den.
Hahaha... fiffig filur vi har....

Vad har annars hänt idag, vi har varit och badat, hittade den där badeplassen här omkring, Liten sandstrand på max tio tjugo meter om änns det. Jajja.. Mira var i vattnet, badade, plaskade och simmade=) Emil kastad eut henne lite grann men hon gick även i frivilligt, hämtade pinnen vi kastade.
Tyckte det var jättekul kan jag lova... Så vi ska väl traska ner där lite oftare så hon får vänja sig vid vattnet.

Annars har vi även varit ute på en liten kort tur och så hade vi fika med oss så vi gick bort en bit och satt ute och gottade oss...

Resterande av dagen ahr vi tillbringat i trädgården, jag har rensat bort alla maskroser från gräset, gräsmattan börjar allt bli bättre, den börjar bli grön, ska även här lägga in en bild om jag har på hur den såg ut från början=) hehe,.. det är verkligen skillnad kan jag lova, visst längst ner är det fortfrande dött men det ska vi väl fixa=)

Robert har även varit här på en fika, rätt stel stämmning=(hehe..har itne träffats på jättelänge. Bjöds på en jättestor muffins som vägde ton=)hahaha...
Mira  satt troget jämte honom och gosade iaf, passar på när det komemr nytt folk.

Annars är hon lite försiktig med människor ute, det var en gubbe som satte sig ner och väntade på att hon skulle komma fram men hon ville verkligen inte??
Knas dam.

Detta inlägg läggs in lite ent men så är det med internet ibland.


Lördagens sol och värme

Varmt som bara den...phuu...

Emira löper än så imorgon blir det fortfarande ingen hudetreff=(Trist! Kanske åker dit ändå utan vovve, vi får se om någon ska dit.
Vi ser fram emot nästa helg=) Hoppas mira slutat löpa och vi kan leka med alla vovvar=) Vore dökul! Fullt ledig helg med=)Wohoo....

Idag har vi itne gjort så mycket, Mira har njutit av solen och värmen ute i trädgården ungefär, vi ska iväg en sväng snart och se om hon vill bada lite=)hehe... ska se till och lära henne det( simma menar jag då)

Staden har vi varit i, Satt på en uteservering och njöt av mitt glas med vatten och Emil sin öl, sedan tittade Anna och Kristians förbi och gjorde oss sällskap en stund.
Äckligt varmt.

Nej! jag har itne mycket mer att skriva om idag, lugn kväll, säkerligen tidig för mig. Imorgon hoppas jag på en tur, om itne Emil vill följa med ut till där vi var för någon helg sedan så blir det väl samma långa runda som jag och Mira gick i förrgår. Härligt att bara traska....

Hoppas ni har en superhelg!

Kramar!

Skogstur

Idag känns det som om det varit en extremt lååång dag, jobbigt på jobbet, mycket att göra och kroppen orkar bara inte lyfta allt.. Säger helt enkelt stopp bara!

Mira har skött sig utomordentligt hela veckan, känns super att det går så fint, vet inte om vi behöver hundepass?  Eftersom allt går fint så, kanske ska höra med den tjejen om hon vill rasta henne om dagarna nu under sommaren kanske så Mira får leka lite=)hehe..  Emil och jag får väl prata. Allt handlar om att vägen utanför är så trafikerad att till och med jag och Emil är osäkra när vi går ut med mira, de kör som idioter och tar inte hänsyn=( Tyvär!

När jag kom hem från jobbet var jag dötrött, kände bara att sova vore gott men Mira och jag tog oss en lång lång promenad istället, jag tog min Mp3 och Emira lullade för sig. Tror vi varit ute i en 2 timmar eller nått, långt var det iaf, en jättemysig stig/ slinga med lysen uppe i skogen runt hörnet här, den slingan kommer jag besöka ofta. Det jobbiga är dock backen upp där=)haha.. alltså det är rakt upp, du måste verkligen böja dig framåt för att inte ramla bakåt=) Mira hade till och med problem med den=)hehe...

Vi har iaf haft en helt underbar promenad jag och Emira, känner oss fräscha och fina för en dusch!
Mira kommer sova gott inatt, ahr haft lite problem de senaste nätterna då vi gått och lagt oss tidigt och hon inte tycker att det är dags att sova ännu. Så då har hon hållit mig vaken om morgonen prcis efter att Emil åkt..haha.. snäll Mira. Jajja..jag ska ju ändå upp till jobb jag med.

Idag är det vår 2 års förlovningsdag, men firar inte på nått speciellt sätt, ska bli en filmkväll snart hoppas jag=)


Svar till Madde:
Mira mår super, lite uttråkad om dagarna kanske då vi är så trötta efter jobb=( Gahh! Kroppen orklar knappt med en hel vecka, och jag har tagit på mig extra vissa helger=)hahaha...
Men jobbet går fint annars, man gör sitt egna och sen går man hem=) Hade inte Emil jobbat där had ejag dött, så trist är det faktiskt=)hahaha....

Hur har ni det där hemma? När åker Sabri iväg nu? Hur går det med jobbsökandet?
Hälsa Sabri nu=)



Jobbedag för oss alla



Idag blev det upp dötidigt, Chefen smsade oss igår och frågade om vi kunde börja vid 05.00, haha.. jajja... sa vi väl... Går super.... Jobbigt dock då klockan alla redan var tio..hehe... Så det var rätt slitet att  gå upp, Mira var med trötter hon, men När väl Emil smällde med matskålen vaknade damen till och skulle vara uppe med oss.

Sedan åktevi iväg och hon had ehallen fö sig själv. Anna började sju så från halv sju till kvart över ett har hon varit själv och klarat sig helt utmärkt bra. Inte gjort ett enda, bara varit snäll och sovit förmodar vi då inga leksaker eller nått var framme=)hehe...Låtsaskompisar???hehe...

Ett stort beröm fick hon och såklart ett nytt gotteben som mina kära föräldrar skämt bort henne med, Ska visa deras paket de skickade till lilla damen snart.

Så Mria har varit supersnäll idag. Ska ut på en promenix senare, nu leker hon och Emil med dammsugaren=)hahaha...

Nej! Jag tänkte lägga upp några bilder som jag har, Emil klagar på att jag är värdelös på att lägga in bilder och det kan jag väl hålla med om.

Sedan är jag besviken på oss två här hemma, vi har inte köpt några batterier ännu, vilket innebär att vi missar Miras vikt=(Gahh! Så imorgon ska det köpas batterier, ska in till byn på intervju och en fika kanske så då ska det handlas.
Vill veta hur hennes vikt ser ut=)

leksaker
Alla Miras nya leksaker som hon bara flög på=) Hur glad som helst, tror både jag och Mira var glada. Sedan det där gamla trasbenet uppe till vänster är Akkes gamla( Miras ´farbror som jag säger=)haha...) Mira älskade det när vi var där hemma så hon fick det av Akke( eller mamma egentligen men) Mira var faktiskt på det först, är nog för att det luktar Akke, tror hon saknar honom. I jul ska de få träffas=)Haha.. ltie å längta efter och då kommer Mira att vara stor juh=)haha...
Den gula bollen med prickar är en sådan aktiveringsboll somman lägger godbitar i=) Mira gillar den=)
Frisbeen är tyvär alla redan sönder, samma sak med den frisbeen vi fick av Monica och Mikael, den frisbeen gick sönder andra dagen den med.

Ankan är med sönder, som hon gjorde med alla Akkes anker, Akke hade typ en fem olika sådanna ankor och Mira tog alla, Noppade dem sen gjorde hon ett litet snitt på dem och drog ut allt vadd ur dem, sen står hon och biter sönder nallen. Haha.. vilken mördarhund alltså.

mira
Sumobrottarblöjan på=)Haha.. hon är så söt i den.
söt
Jaaa..här är också en present vi fick, ett sött flickigt halsband.
Hon ser så söt ut i det.Får bli ett halband för speciella tillfällen då hon inte ska ha halsband inomhus=)

mir
Söööt
Busat med husse nyss.
mira'
Bus bus.... försöker ta sig under husses ben=)hahahha....



Svar till Jenny:
Vi kommer ju hem till Sverige i jul så då kanske du frå träffa henne, vi kommer säkert åka ner till Malmö då=) Vi har sagt till Monica och Mikael att de kan få en heldag med Emira själva=)hehe.... Vi får se. Det är ett tag kvar dock men tiden går fort=)




Hmmm

Nu skriver jag ett till....
Tänkte det är många som läser men ingen som säger mycket så.. vad vill ni läsa?  Vad vill ni veta om Emira och oss? Nått jag glömmer skriva??hehe... bara säg till....

Hej hopp

Hemkommen från en underbar promenad med Emil och Emira. Vi var upp i skogen på en stig och traskade.

Vädret håller i sig, var lite mulet i morse men nu börjar solen titta fram så man vill bara ut ut ut.... Terassen lockarlite nu men vet itne vad jag ska göra där så??hehe.... Mira blir ju bara glad av att vara ute så....

Imorgon är det jobb för alla i detta huset vilket innebär att Mira ska vara själv. Vi får se hur det går. Har talat med damen som kanske ska passa henne sen, vi får träffas efter att Mira löpt klart, hon hade visst två hanar så=)hehe....
 Men vi får se om vi behöver någon egentligen för Emil börjar halv sex oxh jag sju så det blir itne jättemånga timmar själv då han kommer hem tidigt. Jajja..vi får se....

Hoppas alla haft en fin helg.... Var dte sol på Midsommar föresten? Eller var regnet där som alltid?hehe

Fredagoch Midsommar för alla som bor i Sverige;)

Jaha... ledig dag idag, känns gott, sov otroligt länge känns det som, vaknade vid en nio tiden och bara flö upp... Haha... varför? Ingen aning.

Mira och jag fixade frukost och satt och kollade tv tillsammans sedan tog vi oss ut på en lång promenad i lungt tempo i den underbara solen. Visst regnet ligger ju kvar men det var så skönt och tyst ute=)Ahhh... 
  Gick ut på åkern på hemvägen och lekte, Mira sprang runt och runt. Vi hittade en sönderbiten boll som vi kastade med, Så kul vi hade,Mira älskar att leka=) Hon blir så glad när man underhålle henne 24 timmar om dygnet alltså. Nu sitter hon i hallen med dörren öppen ut och typ morrar lite hur som helst, olydig...Grr... Men det var väl dörren som rörde sig som hon blev rädd för eller nått. Så nu sitter den fast=) Lugn och roo=)haha... Nu njuter hon av luften utifrån istället=)
Härligt att kunna ha dörren öppen sådär, känns skönare här inne. Ställt en del av kompostnätet vid dörren som ett hinder så hon inte går ut.

Annars idag så ska vi ut på åter en lång promenad, jag tänkte vi kunde gå och möta Emil tills han slutar, det är en 5 km till jobb så det kan ju alltid bli nått=)hehe.. får se hur långt vi kommer.

Nej! Nu ska vi gå och baka lite knäckebröd så det finns.

HOPPAS ALLA FÅR EN UNDERBAR MIDSOMMAR MED MASSA SKRATT OCH DANS!
GLAD MIDSOMMAR

Små grodorna,små grodorna, är lustiga att se, små grodorna, små grodorna, är lustiga att se...
Lalalalalalala

Älskar den.


Torsdag

Jaa..idag är det alla redan Torsdag och vi i Norge jobabr imorgon=) Hehe.. inget ledigt här inte.. En helt vanlig fredag imorgon.  Blir väl jobb lördag med för mig=(

Mira har inte gjort något speciellt bus på länge nu=)haha.. eller jaa..sedan sist jag skrev eller jo.. jag glömde stänga dörren in till vårat sovrum, där hade hon då varit, löper gör hon så ni kan undra hur vår säng såg ut.hahaha.... Jajja..Mitt fel, Men Mira ska ju inte vara i sängen...

Idag mötte Emil, Anna och Mira mig på jobbet, hämtade mig rättare sagt, Emil börjar ju 1½ timme tidigare än mig så. Mira blev hur glad som helst när man stack in huvvet i bilen=) Hon är så söt.
Åkte iväg till ett plantage och köpte hem kryddväxter som oregano, basilika, en annan och sen en paprikaväxt. Min födelsedagspresent i efterskott=) Tack Emil. Ska köpa hem ett par jordgubbar sen med, var visst tomt på det där.

Så nu är det planterat, köpte en bytta till.

Mira ligger och sover typ.
Har blivit väldigt social nu när hon löper, sätter man sig på golvet kommer hon i full fart och ska kela. SÖÖT.

Regnet har kommit, trist,vill ut på promenad med damen men jaa.. får se om det lugnar ner sig. Annars ska vi nog kolla en fotbollematch idag, mitt gamla jobb här i bergen spelar så jaa..tänkte det vore kul=)

Annars är kroppen mörefter jobb, gud va tungt det är, min kropp är ej van vid såhär mycket träning. Först cykla en 20 min till jobb, sen jobba/ Träna 8 timmar för att sedan cykla hem=(Usch!

Neej! Nu ska det hittas på nått......

Framsteg sker

Jaha...först måste jag bara säga att Mira var så jäkla trött i morse=)Haha... gud! När Emil gick upp rörde hon sig inte, när jag sedan gick upp, sov hon som en gris, eftersom hon inte får vara i vårt rum när vi inte är hemma skulle jag försöka förflytta henne från vårat sovrum ut i hallen. Hmm..gick super. lyfte upp Mira och ställde hennesen tog jag hennes korg och lade ut den i hallen sen gick jag in och hämtade Mira och plaserade hennei korgen=)Haha.. Somnade om direkt.

Så trevlig var hon denna morgonen=)

Andra saker som skett, Mira har kanske fått en hundepassare=)Wohoo.. ska dit imorgon och hälsa på henne, en äldre dam så det känns mer tryggt än den 12 åriga flickan. Damen har även två egna hundar=)Två pudlar somgillar valpar=) Bra bra.... Det känns underbart. Mira kommer kunna vara hos henne hela dagarna 5 dar i veckan=)

Skrive rinte så mycket idag, har itne riktigt ork för det.

Mira har även börjat löpa idag.
Nu börjar hon bli vuxen.



Ny vecka här i bergen..




Idag är det då Måndag igen och jag och Emira har fått gjort en hel del, vaknade väl vid en halv åtta åtta nått tror jag eller sju??hmm... jajja..blev morgonpromenad, ganska långt tror jag, kände så..men vi båda var nöjda=) Skogsvandring.

Hemma blev dte fixa kaffe och frukost, satte oss på altanen och njöt, en aning kallt när solen försvann dock. Men Mira njuter av varje sekund hon är ute.

Sedan tog vi oss en runda till, fast bara upp till hundstället här, de har en stor grusplan där det går fint att träna, körde lite lydnad med henne, gick sådär, tyckte väl itne det passade för träning känns det som.... Men visst lyssnade hon.

Körde fot, hit, sitt, ligg, stå.... Vanlig lydnad som behöver tränas på för att det ska bli mer klart för henne att säger vi sitt då ska hon sitta.

Föresten, Någon som har någon bra sida att rekomendera där det finns massor med träningstips inom lydnad eller bara trix man kan lära? Vore kul och kolla om man missat nått som kan vara bra att veta.

Själv har jag även varit på en intrervju idag, securitas, får väl se hur detta går....

Annars sitter vi och väntar på att husse ska komma hem då vi ska åka och handla mat, varit ute i hagen och busat lite med såklart.

Imorgon blir det då jobb för min del, 7-15, och Emil jobbar 05.30-13.30så det blir perfekt där, Mira slipper vara på tok för länge från oss=)
 Skönt att jobba lite med, trista är väl att morgonpromenaderna blir så extremt korta.






Hundetreffen + tur i naturen

Jaha..lugn dag hemma, satt väl inne för det mesta, förberedde oss för hundetreffen som vi så mycket sett fram emot. Vid tjugo över tolv hoppar vi in i bilen och drar iväg med kamera och allt, "stolta föräldrar som vill ha bild på allt som sittt barn gör typ" =) hehe....
Väl framme är det smockat med bilar trots att affärerna är stängda??Hmm.. tänker vi, visst att norskar går på tur på söndagar men såhär många på ett och samma ställe?

Visar sig att det är" Familjens dag" Jag blev då mamma, Emil blev pappa och Anna fick vara våran lilla tös=) Haha.. sen strösade vi omkring, kollade förbi på Grisen Oskar även kallad oguz för oss;) Vi som vet om skämtet skrattar nu=)Eller hur Anna?
Mira tyckte det var jättespännande, ställde sig på stängslet för att se. Längre bort stötte hon på getter, samma sak där, hon tyckte de såg knasiga ut, en hund med horn??hmm... hahaha...oskar
Oguz sin bror?

Mira hälsar på grisen...


Vilken underbar utsikt här...


Vilket hopp mira tar till

så söta så, leker och busar. Dreglet flyger..

Mira var smart här, stod och väntade på lagom yta tills Nikita kommit in med pinnen, sen snodde Mira den;) Jaa..vi har allt lärt henne att tänka på rätt sätt....

Delar på pinne

Bus i vattnet

Ruskar av sig efter badturen

Mira slänger sina underbara blickar..

Mira ser ut som en sjöjungfru, hoppar som en. Gulligt.

Mira simmar, woho.. hon vägade till sist göra det, men klart hon inte gjorde om det. Haha... Vi får allt börja bada med henne i sommar så hon lär sig eller åtminstone vägar lite mer. Blir nog lättare när vi är med i vattnet.

Fightas om vem som är starkast.

Som hon sträcker sig.

Lekekamraten Nikita.

Två flugor i en smäll

Som Nikita håller sig fast

Anna håller upp pinnen och Emira och Nikita hoppar för fullt, Mira liksom kramar om Nikita här på nått sätt ser det ut som..Haha... Så sött! Eller så försöker hon stöta bort henne för att vinna.
De var två riktiga kämpar, ingen ville riktigt ge sig här.
Samma kön, samma ålder och samma ras i sig, envisa vovvar.


Mira försöker sno pinnen.

Det har iaf varit en underbar dag på tur även om det itne blev en hundetreff med massa vovvar, vi får ta det nästa söndag, hoppas på att Mira får leka massr mer.
Idag har hon lekt helt galet mycket.
Träffat massor emd vovvar så jag tror hon är nöjd.
Jaaa.. mria träffade världens sötaste lilla Dobberman, en brun en=) ååå...Säger det, en dobberman kommer bli Miras lillasyster sen=) Hoppas jag, ifs vill jag ha massor av vovvar, men vi får väl se den dagen man skaffar ett hus, då finns det gott om plats och massa kärlek från oss...

ÄLSKAR LIVET SOM MATTE OCH EMIL ÄLSKAR LIVET SOM HUSSE


Helg helg för oss...




Då är det äntligen helg för oss, jobbar idag från 6-12. Jobbig dag, mycket och göra och tiden gick så sakta=(Usch!

Jajja.. Hemma nu....

Idag blir det klart en lugn dag, orkar knappt göra nått. Kom nyss hem från en cykeltur till lagunen för och handla lite småsaker, tror ni inte kedjan hoppar på vägen hem så det blir att gå?? Joo..  väntade bara på att den skulle hoppa av. Jajja.. bara och traska, turen är väl att det är så många backar i Bergen så, jaa.. var ju bara att sitta på cykeln en hel del nerför...

Gick förbi djuraffären på Lagunen och kunde bara inter annat än gå in=) Fann då en liten lördagspresent till damen=) Hehe... Eller liten och litten vill jag inte säga;)

Mm
Mmmmm...säger hon säker med den minen.... hehe....

Mmm
Haha... hon var allt ltie rädd för det i början.. Tveksam över det,men haha... klart det ska bitas.
Nu gnager hon som en tokfia på det...
Undra hur länge detta benet kommer hålla?
en vecka?? nää..lär säkerligen hålla ett tag nu. Vi får allt se....
 Mira bull
Passade på att ta någon fin bild på henne när hon satt så sött... Rätt vacker blick, ltie chockad. Hade precis fått benet. Undra vad hon tänker???

mm

Vackra damen....



Fredag och grillkväll+kalas för mig

Fredag idag och inte sista jobbedagen för oss utan imorgon blir det jobb för både mig och Emil, Emira får leka med Anna=)
Annars idag har hon väl varit halvt duktig. När vi åkte hemmifrån hade hon ylt eller skällt lite i en kvart eller nått sa Anna, hon hade varit kvar i sitt rum.
Så nu vet vi att hon gör ljud av sig tösen lilla, men det var inte så farligt=)
Emils sko hade hon tagit med sen, men inte bitit, kanske bara ville ha trygghet.

Grillkväll har det varit här, Jag, Emil, Anna och Kristian.
Grabbarna grillade och jag och Anna stod här inne och gjorde stekt potatis, svamp, paprika och lök=) Mmm...

Efterrätt blev det massa kakor och en browniekaka med grädde...Mmm... Film till detta.

Maten var helt underbar.

Mira hade det liksa bra, fick åter igen ett nytt ben som alla redan typ är slut igen.
Ett stort ben om dagen går det åt här=) Hahaha... Ska se om vi kan hitta något STORT ben som är lite mer utmaning för henne.
Den stora bollen hon hade fått av oss, denvar i tusen bitar på mitt nystädadegolv=) Snäll dam vi har=)haha...

Och nu kissade hon i sin egen korg??? Vaa???
Vad hände?? Inte en aning. Jaa..  lite konstig ibland.
Så nu har ju ingen säng ikväll...



Längtar tills Söndag, då är det ju hundeträff, Mira kommer ha det hur kul som helst=) VI MED=)




Vilken underbar dag

Emira har klarat sig helt fritt fårn några dummheter idag, är vi lyckliga?? JAAA... Nu kan vi ju gosa med henne och kela med henne, slippa behöva skälla på henne och låsa ut henne.
Hon har varit en duktig dam idag.

I morse fick hon sina nya leksaker för att ha något att göra,kanske därför hon var så snäll??  Hade även ett tuggben.
Vi anar att lite utav uttråkigheten har att göra med att hon itne haft några nya saker och ben, hennes andra leksaker är helt brutald förstörda=)

Idag fick hon endast vara själv fram till ett två så. men en stor puss och massa gos till henne=)

Promenader och lek har dte blivit massor idag, Anna och Kristian har varit ute på promenad och jag tog med Mira ut när jag kom hem från jobbet så aktivt har dte allt varit idag, annars leks det för fullt på altanen med henne nu. Vi vill verkligen visa hur roligt och kulhon kan få det om hon itne gör något dumt, vi ska verkligen rå om henne så fort hon varit duktig, så idag ska hon ha det bra tösen=)

Imorgon kommer Anna vara hemme en hel del så då blir det itne så mycket ensamhet för henne, men lite.

Åååå..det är ju min dag imorgon med, kalas=)haha.. ska bli lite grillnign på kvällen, så ltie folk kommer, kul för Mira med=)Massa att leka med;) hehe...

Håller på och kollar upp kurser med för Emira, vill gärna lära henne mer saker, träffa hundar och så=) Kristian som var här är en hundfantast så han kände till massa här i Bergen.
Han och några andra har även hundträffar på Söndagar så vi ska bli stammisar där, brukar typ vara en 20 hundar=) Hur kul är itne det, Emira kommer träffa massa nya vänner. Blir så glad för detta, sen kommer en själv komma ut och träffa folk lite med, härligt!
Det var väl allt för idag....

Nästa vecka kommer Mira ha mig att leka med Mån, Tis, Ons. Ledig och sen börjar jag jobba fullt. Hoppas på att finna en hundpasser innan dess=)

Haha.. jaa..det med mobilen vore kul och röntga=)haha... gud va knas.

Miras nya leksaker

Vi fårväl se om damen förtjänar sina leksaker imorgon...

lek

Här ligge "STYGGA VOVVEN" och skäms,piper lite smått för att visa att här finns jag.


skamligt

Svar på frågan Monica:

Ni kan gärna få passa mira ett tag så lånar vi er Fanny=) hehe... kanske kan låna Mira en heldag i jul om ni vill om vi har en lång julsemester=)  Kan vi ha en fri dag=)hahaha...

Onsdag och upplärning för Emma=)

Idag blev det upp tidigt, jobba idag, upplärning=) Så nervös...

Detta innebär att Mria skulle vara själv i 8 timmar, stackarn, hon fick ordentig utskällning igår så vi tänkte hon klarar detta idag=) Vi hoppades verkligen att hon skulle klara det och att vi fick komma hem och vara glada av att träffa henne och kunna gosa och kela med henne hela kvälle men nääää... Nu är det kört för damen.


DETTA VAR DROPPEN!

Varför Emira?

Tittar innanför dörren, en glad Emira står där, Emil skäller direkt då han ser henne komma från storarummet som vi spärrat av med galler??Hmm.. hon hade alltså smitit igenom alltså, visst var inget bra men ändå ett hinder.
Tittar in i sovrummet och får en chock!

Gahhh... bitar på hela golvet, träfliser i hela sängen, toffsar från vår dammvippa i hela sängen, plast, sladdar, allt skit som finns på en lampa var malda i bitar....
Hur bra är detta för magen liksom?? Miras mage har kurrat hur jäkla högt som helst... konstigt ljud? Men har avtagit nu senare mor kvällen.

Blir man rg på henne? Åkte in på toan medans vi städade upp... Hon vet verklgien att hon gjort fel....

Emil och jag tog med oss Emira och åkte iväg till en djuraffär lite längre bort och letade efter kompostnät så vi kan spärra av tills torarummet. Fnn precis det vi behövde=) Sedan köpte vi tre nya leksaker, var typ ett erbjudande, ta 3 betala för 2=)hehe... Men dyrt, Norge är sjukt dyrt på allt faan.
Sedan fick vi tag i några tuggben.
Allt detta för 700 spänn??? Hehe..där gick mina födelsedagspengar=)
Men så är det.

Väl hemma igen skruvades allt upp, nu ligger Mria själv i hallen fortfarande, hon är bannlyst från storarummet på en hel vecka, inatt kommer hon få sova i hallen, visst vi kommer ha dörren öppen in till oss=)

Inatt fick hon inte sova i sängen hur mycket hon än slog på Emil, tredje gången gick hon och lade sig och somnade om, alltså en hemsk natt.

Även om Mira ställer till det som hon gör så älskar vi henne och ångrar aldrig någonsin att vi hämtade henne=)
Hon är den finaste och sötaste och det bästa som hänt oss men just nu gör hon bara det lite svårt för oss=)

Vi komemr säkert bara skratta åt detta om några år, komemr på en som berättade att hans hund åt upp hans mobiltelefon=)haha..rätt komiskt men man vill nog inte vara emd om det=)
Undra om man kunde höra den ringa???Hahahaha.....


Imorgon kommer Mira inte behöva vara själv jättelänge, Vänninnan som ska bo med oss kommer imorgon vid en 13.00=)

Joo..har sprungit runt i området och satt upp lappar om hundpassning=) Det konstiga är att 5 lappar är dragna från den jag satte upp i förrgår, men ingen har ringt eller skickat till mig??
Konstigt!


STYGG Emira

Emira har varit stygg

Emil och jag åkte in till byn i 1½ timme max för att fixa med lite papper, under denna tiden han Emira med att hoppa upp i soffan, klättra upp på bordet och stjäla två stearinljus från mina ljusstakar på bordet, HUR? ingen anign, hur fick hon liksom ner munnen där utan att välta dem??? Jaaa.... Iaf... la hon sig i soffan och tuggade sönder ett ljus där, det andra låg hon och tuggade sönder på golvet.

Analyserar i hur det såg ut.

Inte nog emd detta, När hon väl var i soffan passade hon på att gnaga lite på kanten av husses dator,( inget stort märke, mer skav) + att damen fått tag i mattes mobiltelefon, turen är väl att hon bara bitit på min fodral, extrabatteriet som det heter, ingen skada skedd med mobilen.

VARFÖR?

Såhär har hon aldrig gjort tidigare, jo den senaste veckan har hon börjat bita på saker, men varför?

Straffet är just nu att hon får ligga i hallen, själv, inte röra sig ur fläcken, kommer nog få ligga där hela kvällen.
Sen ahr vi sagt att nu är det slut på att sitta i knät i soffan, änns ta upp framtassarna i soffan, inget sovande i sängen.
Lite ordning och reda måste detvara, hon kan inte reglerna så då tar vi väck de sakerna så det blir lite lättare för henne att förstå.

Imorgon komemr båda vara på jobb, Emira ska vara själv, funderar på om vi ska spärra av lite, men jag vill inte det, en gubbe som hade en bordie collie sa att hans hund böev helgalen när han började spärra av rum, förstörde jättemycket.
ifs, hade jag stängt dörren in till sovrummet idag? har det något med det att göra??? Ingen aning.

Men bättring ska det bli.
Mira tycker väl vi är borta för mycket.

Tycker synd om henne, men vi måste ju visa att såhär gör man inte....


Intervju med Emira;)

Namn: Uppfödar namnet: Tezz     Namn nu: Emira
Född: 20/10- 2008
Ägare: Emil och Emma
Uppfödare: Monica och Mikael

Varför namnet Emira:
 Kvinnlig form av det arabiska namnet Emir som betyder prins, härskare och framgångsrik.
Underbart fint namn, först tänkte vi enbart Mira men det fick bli ett E framför=) Kom på namnet när jag var ut eog gick och tittade på skyltar, såg en skylt där det stod myralien tror jag, därefter fick jag ut Mira, vilket jag fastnade för och sa till Emil att om vi köper en hund ska hon heta Mira, detta var väl några veckor innan vi såg Mira=)  Emil sa att man kan inte bestämma namnet innan utan det gör man när man ser hunden, men en Emira var det verkligen.
Kunglig liten dam. Sen säger alla ifs han till henne så jaa.. en prins är hon väl=)hehe...

Gillar: Bita sönder sina leksaker,köpte en ny leksak igår, trodde den skulle vara bra men nejdå, hon fann etts tälle att bita hål på den så nu drar hon ut vadd ur den med=)
Hemma hos mina föräldrar hade vi en vedbit från ett äppelträd, den höll bra kanske ska fortsätta med sådanna hemmagjorda leksaker=)

Gillar inte: dammsugaren eller att bli borstad, eller så tar hon aldrig det på allvar för hon biter alltid efter borsten eller rullar runt för fullt så att jag inte kan borsta henne.

Bästa leksak: Nallar tror jag, hon gillar att noppa dem, tugga ett litet håll sen dra ut allt vadd ur dem. Snacka om mördare=) trodde allt grodan hennes skulle hålla, trodde hon gilalde den mycket men nejdå, den rök för ett par dagar sedan, var väl han som stod på listan helt enkelt, enda hela som var kvar.

Favorit sysselsättning: Leka, Mira älskar att leka eller gosa, social dam som vill vara nära.

Morgonvana: Alltid ligga kvar sist i sängen skulle jag säga, en tröttare hund på mrogonen får man leta efter, säger man att vi ska gå ut försöker hon krypa utan att komma någonstans.
 
Vad Mira äter: Vi har varvat med olika märken, doggy, pedigree, vovve( var ingen höjdare, gav allt  till Akke, det roliga var att när hon fick maten där, då åt hon den=)haha... konstiga mira, Friskisär det som gäller just nu, annars står det två påsar pedigree och väntar sedan.
Vi ger även rester ibland, såsom ris, pasta, blandar in det i maten nån gång för att göra det lite mer lyxigt.

Godis som hon gillar:  Mira äter allt, när vi tränar kan man ge henne sin egen mat, kattmat, majs,ost till och med bönor äter hon märkte vi igår=) tuggade lite segt men de slank ner ändå.

Trix hon kan: Emira är väldigt duktig och lättlärd, hittills har hon lärt sig mycket även om hon inte kan göra allt helt själv utan att jag styr med handen. 

Här kommer lite av det hon kan:

Sitt/ sitt kvar- kan hon bra
Ligg/ligg kvar- lika bra där
Fot- går från höger sida och bakom oss och sätter sig på vänster. (oftast)hehe
Gå fot- Funkar bra. drar inte helt i koppel utan komemr hon framför går man in bakom henne och hon stannar in eller så harklarman till så stannar hon in=)
Hit- samma här.
Stå- Nyss klarat av detta utan att jag visar med handen=)
Snurra runt- Visar smått med handen.( full träning på detta tillsammans med klickern så hoppas på att hon klarar det själv snart.
Rulla runt- Funkar när jag visar med handen, behöver inte dra den på samma sätt som förr utan bara röra och säga rulla runt.
Aport-Emira älskar att hämta saker. Klarar av att sitta kvar väldigt bra.
Tass- Detta är något hon gör bra, görs varje gång hon ska få mat, sitter fint, tassar och sen mat=)
Hopp- Här är också ett trix som funkar ibland, kanske behöver upprepa hopp två tre gånger för att hon typ ska ta sats.

 
Trix som står på spel: Håller på för fullt med vissa trix, försöker att ta ett som jag printar mycket på för att hon ska få in det samtidigt som jag varvar med andra, men självklart är hit, fot och gå fint i koppel sådant som komemr först eftersom det är viktigast.
Men något som jag vill lära henne är att gå sick sack mellan benen samtidigt som jag går=)hehe.. utmaning men det ska ju gå.

Trix som vi håller på och tränar på: Snurra runt övas det mycket på, hon kan det men inte utan att jag visar smått med handen. handen ska bort, handen ska vi ta bort på allt som hon kan, det ställer till lite problem för henen=)hahaha....

Här var lite kul info, hoppas det var en trevlig lässtund.

Morgonjogging+ posta brevet.

Efter att Emil åkt tänkte jag att vi två tar tag i vårt uppdrag idag, posta Emils brev, så emira och jag gjorde oss i ordnign för en lååång promenad ner till kösentret som ligger ca 20-30 minuters gång härifrån.

Phuu.. tar tid må ni tror, Emir måste stanna hela tiden och titta på allt som åker förbi och det är en trafikerad väg så jaa... stanna gå stanna gå stanna gå=)hehe... och sen lukta. jajja.. fram kom vi ju allt till sist.

Slängde på brevet och började gå tillbaka, Mira började bli trött kan jag lova, hon blir sådär okonsentrerad och sprallig och vill busa när hon blir trött. Får konstiga ryck och bara hoppar iväg. Haha...

Vär bort från stora vägen började vi jogga, sen joggade vi faktiskt hela vägen tillbaka vi två, gick hur bra som helst trots att bilar forsade förbi. Tungan hoppande vid sidan av munnen men ett härligt smile från henne=) Lycklig hund som får kämpa.
Nu ligger hon däremot helt utmattad på sin kudde i storarummet och snarkar gott.

Tur med vädret hade vi iaf, så fort vi kom hem och jag kom ur duschen började det spöregna, Bergens vanliga väder. Haha... så nu blir det väl innemys framför tvn, datorn.



Glad när husse kommer hem




Nu har husse kommit hem, Mira blir helglad så fort jag säger: Husse kommer.
hahaha..flyger upp och springer till dörren. Idag stod vi alla rdan ute och väntade, så fort Emil parkerat sprang hon fram till bilen och hoppad eupp mot rutan då Emil retade henne där inne=)hahaha...

Fick lyfta bort henne för att han skulle kunna komma ut. Sen flög hon på honom=) hahaha... det är så kul atts e att hon tycker om en så....

Underbart att någon kan bli så glad när man kommer hem....



Snart ska jag och EMil iväg och handla och Emira ska få träna på att vara ensam, sen hoppas vi på att husse vill följa med på en tur, kanske ta med lite kaffe på turen med..Mmm... vore gott!

Annars har jag satt upp en lapp här runt vårt område där jag söker en hundepasser=) Ska se om någon här ute nappar, lättare och snabbare att ta sig till oss=)
Ska rita upp några till och sätta ut på lite fler ställen.



Uppe med tuppen

Jaha...då var det måndag och en ny vecka med jobb för Emil, själv vet jag inte om det dyker upp något jobb denna vecka,vi får se, annars startar jag ju nästa vecka på ica som Emil, fasar för fullt efter allt Emil berättat om det. Letar för fullt efter ett annat då ica bara skulle vara tillfälligt.

När Emil åkte till jobbet nu passade jag och Mira på att gå ut och gå en sväng, tänkte först bara gått bortåt en 10 minuter men det blev nästan en timmes vandring, så skönt väder ute, lagom varmt men samtidigt lite muligt.

Mira har en tendens att lukta på allt, dåmenar jag verkligen allt, stannar stup i ett och ska lukta en fem minuter på varje ställe, haha... usch! jobbigt, själv vill jag traska på i lite fart och komma någonstans=) Fast vi slipper ju gå långt, en kort promenad med mira tar evigheter.
Men det är väl bra att hon får läsa tidnignen som det heter=)hahahaha... Gulligt!

Annar har det varit en bökig natt, en Mira som itne kunnat ligga still, sen vid ett tiden skulle hon ut och dricka vatten så Emil var tvungen att gå upp och öppna dörren, sen efter det fick jag släppa ut henne och sen skulle hon upp och sova igen. Bökade runt som bara den. Råkade jag komma för långt från henne i sängen, alltså att hon itne  kännde mig då känner man hur hon snabbt skuttar närmare och typ lägger huvvet över ryggen=)haha... allt för att ligga så när som möjligt.

Hon är för go...


Du behöver inte vara orolig Monica,jag ser när det är ni som skriver en kommentar=) detta var väl någon som tittade inom bloggen bara=) Hehe...

Hur är allt med er annars? Har ni träffat någon av de andra valparna nått?

Svar på komentaren..

Fick en kommentar om att det inte var bra att låta Mira gå fram till hästen pga stängslet( elektrisiteten i det)

Jag vill självklart inte att Mria ska råka illa ut eller nått utanjag vill mer att hon ska få undersöka och lära känna allt, hon blev ju rädd för hästen först då tycker jag det är viktigt att visa henne att det inte är någon fara, annars visar vi ju henne att det är farligt och vi kanske inte kommer kunna gå förbi en häst igen utan att hon är rädd.

Tycker dte är extremt viktigt att låta Hunden få undersöka, EMira har en tendens till att vara rädd för allt som rör sig som hon itne känner till, då går vi fram och visar att det itne är farligt.

Ex. Vi gick förbi  ett hus som hade barnkalas, vilket innebär attd et hängde ballonger på brevlådan, Mira reagerar direkt, skäller till och hoppar till när de rör sig, jag går fram och sätter mig för att visa att det inte är farligt, till slut kommer hon fram och ser att det inte gör henne något ont=)

Däremot har vi itne kunnat lyckas göra detta med dammsugaren ännu, när hon var liten lekte hon ltie med den men nu är hon livrädd, lovar! hon hoppar rakt upp i knät om någon sitter i soffan=)hehe... men vi försöker ltie då och då med atts tänga av den och låta henne komma fram, är den igång går det absolut inte. men framsteg komemr väl någongång.


Frågan

Emira har som längst varit själv 5-6 timmar innan, det har hon klarat bra, aldrig rört något i lägenheten då men eftersom detta är nytt  ställe så säger hon ifrån=) Men det komemr bli bra.

Hon blir iaf helgalen när vi kommer hem, kan knappt få lugn på henne, hoppar som en galning och ska pussa på en=)

En rolig grej, EMil gick till jobbet i tirsdags, EMira och jag gick ut och gick lite efter att han gått, sen när vi kom hem sprang hon in i full fart och kolalde sovrummet, ställde sig upp för atts e om Emil kanske gömt sig under täcket som han brukar men nej ingen emil där så då springer hon ut i storarummet och kollar, jaha..ingen emil där heller, springer bort till sovrummet igen och ställer sig och gnyr lite, piper lite sen tittar hon på mig.

Haha...så gulligt, hon saknade husse redan efter någon timme=) Sötnosen!


När jag ändå skriver måste jag tillägga att Emira har lärt sig stå ordentligt, från sittande tills tående=) Hur kul som helst, klickern är verkligen bra=) Visst ahr jag tränat innan med stå men det har aldrig lyckats och nu efter två nästan en dag  med klicker funkade det=) Snacka om att klickern ska börja utnyttjas igen=)yeah!

Emira behöver nya Leksaker




Herre gud asså....
Har hon alls några leksaker som är hela??NEJ! Allt är sönderbitet och typ halvrisiga.
Vilken ltien satanist vi har som förstör alla sina leksaker=)haha.. men duktigt att hon MEST får jag skriva då hon varit på EMil sko biter sönder sitt eget=) Det är duktigt av henne att för det mesta kunan skilja på sitt och vårat=)

Idag var vi iaf på Köpsentret Lagunen och var inne i dyraffären och kollade leksaker, herre jisses vilka priser, fanns det något under 300 spänn??????Joo..en tennisboll som var stor, annars kanppt något..hahahaha...säkert någon märkes affäre eller nått, såg rätt dyr ut men det enda som fann där så vi hittade en grej som verkade tålig iaf, nån fisk som hänger på ett rep,hittills har de repen hålliut mest så=)

Emira blidde superglad för sin nya leksak, sprang omkring och lekte med den hela tiden när vi varit ute i trädgården.
Har hållit till där ute ett tag, klippt gräsmattan, fixar och donar med den, såg ut som en höstack när vi kom, gult och fult, nu börjar det sticka upp lite grönt gräs här och där=) va kul, vi får allt hoppas att det blir fint, även klippt bort mer av det höga gräset för att få en yta.
Nu ligger Mira och sover gott efter en tuff lekdag med oss=) Blivit massa bus, hon får vila en stund till så ska vi sen ut och gå igen.
Jaa..på tal om det, Mira träffade en ny lekkamrat igår, vi gick förbi en hage här bort där det stod en häst i, haha.. först ville hon inte gå förbi, fegisen,men sen gick det och hon ville till och med gå fram till den, haha.... men Mira är ju mindre och nådde int eupp så jag lyfte upp henne och hästen och hon nosade på varann, sen snyftade hästen till och mira blev rädd, haha... men hon tyckte det var kul för hon ville gå fram igen=)

Igår jobbade ju både jag och Emil, åkte hemifrån vid en 06.30 och EMil kom hem vid 13.30 typ, Mira hade inte gjort någonting, hade varit hur duktig som helst förutom att hon hade varit i soffan, men det är inget allvarligt så det gör inget. Anledningen till att hon rä i soffan är att fönstret är där=) Så vi ska lösa detta på något sätt så hon kan titta ut om dagarna, utan att vara i soffan. Fäller som bara den nu.... får borsta henne varje dag för att få bort det mesta.
EMira
Fina damen.




Gahhhh!

Idag skulle vi båda jobba, jag fick hoppa in nu i tvådagar på Tine och jobba 7-15 som Emil, Vilket innebär att Mira kommer få vara ensam jätte jättelänge=( Inte bra. Hur gick det då ska vi kansek fråga??? Hehe..

Emil kom hem först, när hans edan hämtade mig satt Mira i bilen, det första han frågar: Är du trött? Jag bara jaa... verkligen och hungrig som bara den.
Synd säger han. Jag bara va???

Jobb när vi kommer hem.

Mira har rivit hela huset. Gud!
Nu ska vi kanske inte ta i, men jag trodde det var så när Emil saså=)hahaha....

Hon hade kissat i hela huset, spytt och gnagit sönder massa saker, Emils skor hade hon tagit ut sulorna och ätit sönder dem=(Usch!
Så det var en enda röra här hemma.

Var bara att ta fram moppen och vara glad=)

Men det är itne lättatt vara enam så länge, inget som var planerat tyvär och samma sak kommer det vara imorgon, både jag och EMil ska jobba 7-15. Vi får se omd et går bättre=) Hoppas. Tycker så synd om henne att hon ska behöva vara själv. Emil sa att jag får bli hemmafru=)haha..så kan jag vara med henne. Jag vill verkligen inte lämna henne själv, tycker inte omd et, känner mig orolig bara, även om det bara är några timmar=(

Nu ligger hon gott jämte Emil i soffan och gosar, snart ska vi gå ut på en ltien kvällspromenad så hon får göra sitt.
 Joo..En tjej har varit och hälsat på Mira med, vi vill ha en som kommer och rastar henne varje dag mellan 11-13, en timmes promenad har vi sagt. Hon verkade bra, mria gillade henne, skulel hoppa upp och pussa hela tiden=)hahaha... Hon ör ltie ung men det ska nog gå bra. Nästa vecka ska det komma en annan tjej och hälsa på så får vi se vem vi väljer. Sen ska jag även leta efter ett hunddagis som hon kan vara på någon gång i veckan för att få träffa andra hundar och leka=) tror hon behöver det=) Emil och jag ska även se till att få skiftarbete så löser allt sig.

Annars har vi det bra här ute.
Hoppas ni där hemma har dte fint...

Då har vi anlett i Bergen

Har tagit lite tid innan jag skrivit, bredbandet har tyvär krånglat och började först fungera igår så nu sitter jag här och ska lägga ut lite fina bilder på vårt boende.
Mira har väl varit lite osäker nu de första dagarna, hon känner ju sig ny så, massaatt lukta på.
Var ute och gick en sväng jag och hon, det var tvärstopp när vi kommit en bit, ville verkligen inte gå mer=)hehe

Jajja.. turen upp gick iaf bra, Uttråkade var vi nog allihopa, Mira sov väl mestadels,åkte emd mig och Mor, Emil och pappa körde stora släpet.
Åkte på fredag kväll och la oss och sov i bilen vid gränen till norge, sen forsatte vi under natten och körde hela vägen fram och anledde vid en tre fyra på eftermiddagen, massa plock plock. mamma och Emira fick sitta i ett rum tills vi var klara, dörren in var tvungen att stå öppen och Det är en väg precis utanför oss så vi får ta hänsyn för mira här.
Det är väl det jobbigaste med stället, vägen här utanför, ltien men väldigt trafikerad och så har vi inget stängsel och så är det nerförbacke ner=( Varje gång vi går utanför och hon är lös är det lungt och stilla ut så hon inte kommer för långt ner.

Jag har sagt att vi ska köpa nät och bygga upp ett staket så vi minskar risken för olyckor=)

Här kommer lite bilder :

Mira
Mira på färden, trött eller vad? Så här såg det väl ut för det mesta om henne=) Vilket underbart litet charmtoll.
Utsikt
Våran uppfart, utsikten är väl ändå härlig, en granne där sen skoooog.


Där bor vi på botten=) Mys!Lite närma vägen bara som sagt=( ack!
Hage
Vår lilla hage som vi ahr, alla redan klippt=) Kan lova den såg värre ut innan=) Hoppas den blir finare bara, mira gödslar ju på den och så=)hehe..billigt och bra=)

Ingången och en mira
En liten Mira smiter försiktigt ut=)

Altanen
Vår härliga altan=) Massa myror här nu som mria jagar och äter upp=) en riktig antisimex hund=) ta död på alla småkryp=)
Mira
Vår underbara vovve


RSS 2.0