Sötingens namnbetydelse



Vi satt och kollade upp lite på hennes namn, vad det betyder=) Rätt kul att veta, tänkte faktiskt ut hennes namn dagen innan visningen=) Lite fusk, men det var det perfekta namnet helt enkelt och det passar perfekt på henne.

EMIRA- Men det står mer för EN MIRA säger vi för då blir det typ  EN Prinsessa eftersom Mira är prinsessa=) Och lilla Tess Emira är en prinsessa och ska behandlas som en, precis som hennes säljare sa till oss=) 


♥ MIRA ♥

Mira är ett grekiskt, hebreiskt, slaviskt, latinskt och indiskt namn. Mira kommer från latin och betyder "häpnadsväckande, beundransvärd" och är en del av namnet Miranda. Men Mira är även ett indiskt namn, med betydelsen "hav, ocean" på sanskrit eller "framgångsrik". Mira var en 1500-tals prinsessa i Indien som ägnade sitt liv åt Krishna.
Mira kan också vara en kortform för namn som börjar på mir (mir = "fred" på ryska och andra slaviska språk) mest troligen Miro eller Miroslav.
Det kan också vara ett muslimskt namn och komma från Amira som betyder "prinsessa".
På grekiska betyder namnet Mira "överflöd".
Mira har även en hebreisk bakgrund och betyder bitter precis som Maria. Se Maria. Det kan också komma från Myra som är ett påhittat namn och betyder "myrra".

Det finns också en så kallad röd variabel stjärna i stjärnbilden valfisken som heter Mira.



Titut

Totte och Emira  Dragkamp 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0